videodslr Działy Aparaty i kamery – korpusy Canon Problem z wgraniem styli

Problem z wgraniem styli

Odpowiedzi 1 - 11 odpowiedzi (z 11 łącznie)
  •  t-jack 
    Participant

    Odpowiedzi: 932

    Tematów: 124

    chat

    #2774

    Wymyśliłem sobie, żeby wgrać superflat do 5D, do najbliższych zleceń może się przydać, zainstalowałem EOS Utility (2.10.2.0), chcę wgrać style… A tu Picture Style Editor jest szary, i nie można na niego kliknąć :/

     VLF 
    Participant

    Odpowiedzi: 795

    Tematów: 27

    chat

    #51070 Score: 0

    Kliknac pewnie mozna ale nie zadziala…. ;-(
    A kamera podlaczona i wlaczona? Ustawiona na M? Kabel diziala?

     t-jack 
    Participant

    Odpowiedzi: 932

    Tematów: 124

    chat

    #51071 Score: 0

    Kamera podłączona, włączona, ustawiona na M, kabel działa, wszystko niby ok, ale dalej PSE nie ma opcji uruchomić.

     VLF 
    Participant

    Odpowiedzi: 795

    Tematów: 27

    chat

    #51072 Score: 0

    Chwila moment! Nie potrzebujesz Style Editor aby wsadzic style. Moze namet nie masz PSE zainstalowanego, wtedy jest szary.
    Aby wsadzic style musisz byc tam gdzie jest „remote shootong” itd. Nie mam kamery przy sobie ale na 100% nie potrzebujesz PSE.

    Tu jest instrukcja:
    1. Ensure that EOS Utility Ver. 2.6 or later is installed.
    2. Download your favorite Picture Style files to your computer.
    3. Select the communication setting on your camera.
    4. Start EOS Utility.
    4.a. Connect the EOS DIGITAL camera to the personal computer via a USB cable, and start up EOS Utility. Click “Camera settings/Remote shooting” on the main window.
    4.b. Once the capture window opens, click the camera icon, and then click “Register User Defined style”.
    4.c. Click “Register User Defined style”.
    4.d. Select one of “User Def. 1~3” in “Register Picture Style File”.
    4.e. Click the Folder icon.
    4.f. Select a Picture Style file (extension .pf2).
    4.g. Click “OK”.

     t-jack 
    Participant

    Odpowiedzi: 932

    Tematów: 124

    chat

    #51073 Score: 0

    No tą instrukcję znam, tyle, że (przynajmniej w najnowszym EU) pod ikoną kamerki nie ma zupełnie miejsca, gdzie mogę „register user defined style” :/

     davnos 
    Participant
    6 pts

    Odpowiedzi: 69

    Tematów: 1

    chat

    #51074 Score: 0

    Wybaczcie, że odświeżam stary temat,ale mam podobny problem. Mam Canon 5dmkII firmware 2.1.2. Zainstalowane Eos utility, kabel av działa bez zarzutu, mozna kontrolować aparat i jest podgląd przez kompa. Niestety po wejściu do „Register Picture Style File” pokazuja się dostepne ustawienia na trzech profilach, chcę kliknąc na ikonę folderu, żeby wybrać plik z kompa (cine style) do zainstalowania i dupa. Ikona folderu jest nieaktywna:( Ma ktoś pomysł co z tym można zrobić ? Z góry dziękuje za pomoc.

     Hajfajf 
    Participant

    Odpowiedzi: 124

    Tematów: 22

    chat

    #51075 Score: 0

    Ustaw w aparacie pokrętło nie na ”kamerę (czyt.filmowanie), lecz na tryb fotografowania M ( manual ). Powinno zadziałać 😉

     LesPaul 
    Participant

    Odpowiedzi: 45

    Tematów: 8

    chat

    #51076 Score: 0

    Raczej nie w tym problem, bo wtedy Davnos nie mógłby wejść do „Register Picture Style File” 😉 A jeśli chodzi o ten problem to jest on dość dziwny, może warto spróbować na innym kompie?

     Hajfajf 
    Participant

    Odpowiedzi: 124

    Tematów: 22

    chat

    #51077 Score: 0

    Może wejść. Sam nie mogłem do tego dojść i tylko przestawiłem pokrętło na tryb manualny robienia zdjęć i elegancko poszło.

     Blondyn 
    Participant

    Odpowiedzi: 93

    Tematów: 16

    chat

    #51078 Score: 0

    Jak wyżej jeśli ma ktoś podobny problemem wystarczy przełącznik na foto ustawić i działa 6D

     davnos 
    Participant
    6 pts

    Odpowiedzi: 69

    Tematów: 1

    chat

    #51079 Score: 0

    Dzisiaj postanowiłem znowu pochylić się nad tym problemem i udało się 🙂 Oczywiście od początku miałem pokrętło ustawione na manual, więc prosze nie pitolić głupot i się nie mądrzyć (dot. hajfajf) 😉 Zresztą przekręciłem je na wszystkie możliwe pozycje i nie w tym problem. Gdyby było ustawione na auto to wejście do ” Register coś tam…” byłoby niemożliwe, podobnie jak to opisał jeden z kolegów (dot. LesPaul) 🙂 Okazało się ,że błąd dot. wyświetlania obrazu w trybie lifeviev. Tak mam ustawiony aparat, że po włączeniu od razu przestawia się w tryb wyświetlania obrazu przez ekran lcd, ładuje się magiclantern itd. Dopiero po przełączeniu aparatu w normalny tryb gdzie na ekranie pojawia się menu aparatu, a nie obraz rejestrowany przez obiektyw, załatwia sprawę i ikona folderu robi się aktywna. Dalej to już wiadomo, odnajdujemy plik i ładujemy go do aparatu 😉 Taki bzdet, a tyle zamieszania 🙂

Odpowiedzi 1 - 11 odpowiedzi (z 11 łącznie)

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten wątek