Czy możliwa jest taka konfiguracja? Wyczytałem to na http://malekino.wordpress.com:
"...Już zewnętrzny mikrofon za kilkaset złotych poprawia znacznie jakość. Jednak jest w sieci wiele testów i jednoznacznie wynika z nich, że nawet najlepszy mikrofon niewiele da, ponieważ samo nagrywanie na aparat powoduje już pewne szumy. Ja rozwiązałem to następująco – nagrywam na zewnętrze urządzenie. Ma to ponadto wiele innych zalet – dźwięk mam w 2 kopiach (na recorderze oraz w aparacie), mikrofon może być w dowolnym miejscu, a aparat w zupełnie innym..."
Zoom H4N - który nagrywa mi audio a zarazem jest podłączony minijackiem do DSLR i nagrywa audio w aparacie ?
H4N może nagrywać jednocześnie samodzielnie i przesyłając dźwięk do aparatu ?Proszę o potwierdzenie tego faktu i wyjaśnienie czemu to służy skoro będzie to ten sam dźwięk ? Wyłącznie Archiwizacja ?
Tak więc wracając do tematu, Zoom H4N jako główny rejestrator dźwięku i do niego podpięty mikrofon bezprzewodowy umieszczany gdzieś przy kapeli - i o tym moje pytanie.
Jaki mikrofon ? Chodzi mi o konkretne przykłady bom zielony w tym temacie. Czy miniJack czy złącze XLR? Jaki zestaw ? Nadajnik, odbiornik, mikrofon. Wiem, że było sporo podobnych tematów, ale proszę potraktować ten indywidualnie, będę wdzięczny
Pozdrawiam