Witam wszystkich. Mam problem z moim 7D. Podczas nagrywania filmu sprzęt się wiesza, czasem przerwie nagrywanie a czasem nie, wygląda to tak jak by buforował podczas nagrywania. Co może być powodem takiego działania? Czy ktoś ma podobnie? Używam karty ScanDisk Extreme 32 GB 60 MB/s
Twoja karta to Sandisk czy Scandisk ? Bo tak pisałeś w pierwszym poście. Sformatuj kartę, przetestuj ją w komputerze softem do testów dysków (Bench32, HD Tune). Jak będą problemy to znaczy, że wina karty.
Jest jeszcze inna możliwość...jeżeli kopiłeś ja po atrakcyjnej cenie, czyli jakieś 25-50% taniej niż ta która oferują oficjalni przedstawiciele...
to wówczas jest duże prawdopodobieństwo, że to jakaś podróbka.
Pozdrawiam, Rafilm
Agencja modelek fotoCasting.pl - Modelki do Twojego filmu:-) Lidero.pl - Kursy i szkolenia
niestety kolega Jeżyk ma racje. odkad zainstalowalem na swoim 7D najnowszy soft dzieja sie rozne cuda wlacznie z przerywaniem nagrywania na dokladnie tych samych sandiska extreme 60MB/s - oczywiscie oryginalnych
wgralem najnowszy soft z ciekawosci oraz z racji tego ze autofocus w sigmie 70-200 losowo raz dzialal a raz nie. odradzam instalacji tego softu i wracam do starego o ile go znajde w sieci
Witam, ja mam podobny problem ale z kartą Kingston 32gb 233x, podczas nagrywania nieraz wyskoczy błąd 02, testowałem na innych kartach nawet mniejszych i wolniejszych Kingston i tego problemu nie ma, na Sandisk 16gb 60m/s nie wystapił mi ten błąd ani razu, tylko i wyłącznie na tej 32gb kingston, kartę formatowałem nie raz i na rózne sposoby, przy zdjęciach seryjnych nie ma żadnych problemów (cykam w rawach).