witam wszystkich. to mój pierwszy post, ale od razu biegnę do rzeczy (bo czas to pieniadz)
otóz przedstawie Wam problem, o którym każdy chyba słyszał, a co któryś miał pewnie do czynienia....
nagranie Canonen 7d, karta 32Gb, 12 klipów nagrane, wszystko skopiowane na mój dysk i (jako backup) na inny dysk przenośny. Na obu dyskach 5 z tych 12 klipów jest "?uszkodzonych?". niczym nie można ich odpalić. Quicktime pokazuje błąd - 2048. Na google roi się od tego typu zagadnień - zarówno na stronach polskojęzycznych jak i england sprechen - innych języków nie znam

tyle tylko, że zaproponowane programy do rozwiązania problemu są jak słaby uczeń na klasówce.... niby coś tam skrobie, ale efektu żadnego.
próbowałem kolejno:
- videorepair
- file-repair
- MediaCoder
- Easy Driver Pro
i żadnych rezultatów nie ma ;/
- te klipy były zgrywane dawno temu, na karcie na której były nagrane do teraz zostało nagrane tysiąc innych rzeczy.
- nigdy wcześniej i nigdy póżniej na tym aparacie i tej karcie podobny bład nie wyskoczył
- odpaliłem te klipy w HexEdit.... dane są, nie ma pustych miejsc
We właściwościach uszkodzonych klipów jest ich rozmiar, data modyfikacji.... nie ma (jak w innych - działających - klipach długości, rozdzielczości, ilości fps)
Moje pytanie jest banalne w swej prostocie.... co zrobić, żeby te "uszkodzone klipy" zaciągnąć na timeline programu montażowego??