[wydzielone] Współpraca z innymi operatorami przy evencie

Re: [wydzielone] Współpraca z innymi operatorami przy evencie

Postprzez Peper » 31 Sty 2012, 17:25

No i ucz tu bałwana / amatora jak się robi zdjęcia.

Nie każdy jest Bressonem :P
Peper
New Member
New Member

Miejscowość: Łódź

Postprzez Szmajdzik » 02 Lut 2012, 01:45

Dzięki Amadi za wydzielenie tematu :) Myślałem, że się nie przyjmie, ale widzę problem jest ogólnokrajowy.

pemstudio napisał(a):Chamstwo jest wszędzie niestety taka przypadłość naszej branży. Ja z doświadczenia wiem po kim czego mogę się spodziewać w swojej okolicy. W tym że u nas można się dogadać i takie wydarzenia zrobić na 2-4 operatorów z rożnych firm i się materiałem wymienić. W ta sobotę miałem właśnie tka sytuacje w 2 firmy cała studniówkę robiliśmy i np cześć oficjalną i artystyczną mamy wspólnie robioną by uniknąć ładowania się w kadry innym.

Niby można, wiem, że niektórzy tak robią, ale nie wyobrażam sobie łączenia materiału z aparatu i kamery.

peter221 napisał(a):studniówki to właśnie moment konfrontacji z profesjonalistami z naszej branży. nic nie zrobisz, trzeba im dać żyć i cieszyć się że to jedyny event w którym mamy z nimi do czynienia :D Profesjonaliści :D :lol:

Cudzysłowiu kolega zapomniał, cudzysłowiu :D

szumi napisał(a):czytam ten temat i się straszne dziwie że są ludzie którzy się godzą na to by kręcić studniówkę tak że każda z klas ma osobnego operatora. Dla mnie to jest chore, każdy konkurencyjny operator będzie chciał wypaść jak najlepiej i drugiemu z konkurencji będzie podkładał nogi.

Nie lepiej stworzyć zgraną ekipę i nakręcić takie coś na 3-4 operatorów? Efekt o niebo lepszy nikt nie wchodzi w paradę a pozatym uczniowie i tak się mieszają między sobą wiec jak jest od każdej klasy inny operator to i tak kręci wszystkich no chyba ze mają karteczki IIIA lub IIIC

Ale nie da się czegoś takiego stworzyć. Filmowanie 60 osób, których się nigdy nie widziało na oczy przy sali która ma 200 jest nie lada wyzwaniem. Dlatego są te kokardki. Zresztą potem jak miałby taki film wyglądać? Wszystkie klasy na tańcach? Czy zebranie ujęć od wszystkich kamerzystów i szukanie ujęć, gdzie najwięcej jest mojej klasy?

szumi napisał(a):P.S chamstwo jest wszędzie nawet na ślubach gdy ja filmuje wychodzącą parę z kościoła a fotograf w za małym brudnym podkoszulku wbija się przedemną i parę młodą i jedynie co widać to jego tłusty brzuch i brudny podkoszulek oraz wytarte spodnie wali zdjęcia jak głupi a jak go pytam czy nie lepiej pomyśleć i jedno zdjęcie dobre zrobić to odpowiada on chce uchwycić emocje i robi 100 złych zdjęć może jakieś się uda. No i ucz tu bałwana / amatora jak się robi zdjęcia.

Oj to współczuję sytuacji :P Jak to rozwiązałeś potem? Rozmawiałeś z tym zawodowcem? :P O dziwo fotografów spotykam naprawdę na poziomie, tylko z kamerzystami mam często problem. Pierwsi chyba wiedzą, że powtórzenie zdjęcie to mniejszy problem niż zepsucie kilkuminutowego ujęcia.

Przelatuje mi przez myśl czy nie odpuścić sobie studniówek bo faktycznie w okolicy i cena jest niesamowicie niska i poziom. Wyszedłbym z czymś ambitniejszym ale przecież nie za taką cenę jak reszta. Zobaczymy jeszcze za rok jak pójdzie.
Szmajdzik
New Member
New Member

Miejscowość: Dębica

Postprzez pemstudio » 02 Lut 2012, 10:57

U nas też cena to śmiech już niestety, dlatego większość traktuje to jak akcje reklamową a nie typowo zarobkową. Fakt nie dokłada się do tego ale i kokosów się nie ma.
pemstudio
Senior Member
Senior Member

Poprzednia

Wróć do Dyskusje ogólne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości