No i ucz tu bałwana / amatora jak się robi zdjęcia.
Nie każdy jest Bressonem
No i ucz tu bałwana / amatora jak się robi zdjęcia.

pemstudio napisał(a):Chamstwo jest wszędzie niestety taka przypadłość naszej branży. Ja z doświadczenia wiem po kim czego mogę się spodziewać w swojej okolicy. W tym że u nas można się dogadać i takie wydarzenia zrobić na 2-4 operatorów z rożnych firm i się materiałem wymienić. W ta sobotę miałem właśnie tka sytuacje w 2 firmy cała studniówkę robiliśmy i np cześć oficjalną i artystyczną mamy wspólnie robioną by uniknąć ładowania się w kadry innym.
peter221 napisał(a):studniówki to właśnie moment konfrontacji z profesjonalistami z naszej branży. nic nie zrobisz, trzeba im dać żyć i cieszyć się że to jedyny event w którym mamy z nimi do czynieniaProfesjonaliści
![]()
szumi napisał(a):czytam ten temat i się straszne dziwie że są ludzie którzy się godzą na to by kręcić studniówkę tak że każda z klas ma osobnego operatora. Dla mnie to jest chore, każdy konkurencyjny operator będzie chciał wypaść jak najlepiej i drugiemu z konkurencji będzie podkładał nogi.
Nie lepiej stworzyć zgraną ekipę i nakręcić takie coś na 3-4 operatorów? Efekt o niebo lepszy nikt nie wchodzi w paradę a pozatym uczniowie i tak się mieszają między sobą wiec jak jest od każdej klasy inny operator to i tak kręci wszystkich no chyba ze mają karteczki IIIA lub IIIC
szumi napisał(a):P.S chamstwo jest wszędzie nawet na ślubach gdy ja filmuje wychodzącą parę z kościoła a fotograf w za małym brudnym podkoszulku wbija się przedemną i parę młodą i jedynie co widać to jego tłusty brzuch i brudny podkoszulek oraz wytarte spodnie wali zdjęcia jak głupi a jak go pytam czy nie lepiej pomyśleć i jedno zdjęcie dobre zrobić to odpowiada on chce uchwycić emocje i robi 100 złych zdjęć może jakieś się uda. No i ucz tu bałwana / amatora jak się robi zdjęcia.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości