Wadliwe body?

Re: Wadliwe body?

Postprzez kroox23 » 01 Kwi 2011, 22:35

Apropo tego AUTO ISO to mój 7D jak już gdzieś wspominałem nie radzi sobie z pomiarem światła podczas opcji nagrywania video ( na foto jest OK). Cały czas praktycznie pokazuje niedoświetlenie, a kiedy już nastawię czasy i ISO ręcznie tak żeby kreska była na środku działki to obraz jest kompletnie przepalony. Po kilku bezowocnych próbach ( również na innym egzemplarzu 7d) poddałem się i stwierdziłem, że można też ufać swoim oku ( w przypadku, gdy słońce wali w LCD i nie ma ViewFindera sprawa się komplikuje). Teraz jednak po przeczytanie tego co napisał szanowny moderator Amadi postanowiłem sprawdzić jak sobie poradzi z AUTO ISO... no i szok - dobrał w moim ciemnym pokoju ISO 2000, ale obraz jest spoko i kreska na środku działki. Czy ktoś wie z czego może więc wynikać problem podczas gdy AUTO ISO jest wyłączone? Dodam, że używam tylko manualnych słoiczków.
kroox23
Member
Member

Re: Wadliwe body?

Postprzez KeneDi » 03 Kwi 2011, 15:27

do hoganmw

nawet jak ustawisz przysłonę na 3.5 to gdy robisz najazd (bez slidera :D ) przejdzie sama na 5.6 i efekt jest dokładnie taki sam jak w czasie tych nieszczęsnych przeskoków na przysłonie np 7.1. Wiem już że to nie jest wina obiektywu ani body tylko konstrukcja zoomów ze zmiennym światłem. Jedyne wyjście to szukać zooma ze stałym światłem. Może ktoś miał okazję pracować z Tamronem 35-105/2.8
KeneDi
Just Arrived

Poprzednia

Wróć do Canon 7D

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości