filmowiec napisał(a):Dzisiaj testowałem monopod i prawdopodobnie zmienię o nim zdanie. Faktycznie można użyć go na wiele sposobów. Okaże się w sobotę czy zda egzamin w terenie.
Dzygit, oglądałem to już wcześniej na forum, ale szczerze, nie zrobiło na mnie jakiegoś mega wrażenia. Szczególnie nie podobały mi się ujęcia, w których kobieta siedzi i czyta książkę. Jakoś mi nie leżą. Na pewno nie wydałbym takiej góry kasy na monopod, który używają w tym filmie.
Póki co na glidecama nie mogę sobie pozwolić. Jeśli już to zdecyduję się na herculesa lub aresa. No nic, zobaczę jak spisze się monopod:)

dzygit napisał(a): 85 już mi drży obraz na monopodzie choć na pewno idzie to opanować

archie napisał(a):dzygit napisał(a):
No i uwaga na laserki .
Ktos tu wspominal rm vision/darkvision . Wiecie moze czym chlopaki kreca ? Kamery czy dslr ?

kozaxx napisał(a):-uwaga na laserki - święte słowa, sam zjarałem matryce w kamerze (6tys zł)
kozaxx napisał(a):-czym kręcą rm - 5dmk2, nie wiem jakie szkła, ale z tego co widziałem podczas ich pracy to chyba tylko z jednym, raczej nie zmieniają choć mogłem po prostu nie zauważyć, no i glidecam - generalnie 5d i glide i nic więcej, żadnych monitorów, statywów, rigów itp

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości