Torba na lustrzankÄ™

kable, zasilanie, karty pamięci, itp...

Re: Torba na lustrzankÄ™

Postprzez kamel987 » 27 Wrz 2011, 10:07

Statyw mogę mieć w ręce jak gdzieś idę w sumie, ważne żeby glidecam zamocować.....

No to poważnie myślę nad tą torbą.... chyba że ktoś zapoda alternatywę z miejscem na lampka.... ale z tej opcji przerabianie tego plecaka na torbę nie zrezygnuję bo myślę, że to najbardziej funkcjonalna rzecz jaka może być :)
kamel987
Prince of VDSLR
Prince of VDSLR

Postprzez andrzej_ » 10 Paź 2011, 14:50

Odnośnie plecaka Benro Quicken 400.
W sobotę pierwszy raz miałem potrzebę skorzystania z osłony p. deszczowej. Niestety okazało się, że producent nie stanął na wysokości zadania. Rain cover owszem jest, ale wykonany zupełnie bezmyślnie.

Nie da się osłonić plecaka przed deszczem jeśli masz przypięty statyw! Nie ma również możliwości korzystania z pasa biodrowego!

Deszcz lał niemiłosiernie, a ja stałem na odkrytym terenie szamocząc się z osłoną. W końcu jakimś cudem zdołałem ją naciągnąć, niestety nie obyło się bez strat i materiał lekko się rozdarł.

Jak widać warto osłony p.deszczowe testować przed zakupem.

Poza tym plecak jest OK.
andrzej_
New Member
New Member

Postprzez Mafox__ » 10 Paź 2011, 20:35

Dobra torba jest niezbędna,ale jeśli chodzi o samą zmianę obiektywów...koleżanka używa tylko kieszeni w spodniach... w każdej z nich mieści się po jednym obiektywie a trzeci jest założony na aparat. Mówiła,że nic nie daje takiej szybkości i mobilności jak to rozwiązanie. Do sprzedaży są też takie pasy na obiektywy z mocowaniem na udo lub biodra.
Awatar użytkownika
Mafox__
VIP Member
VIP Member

Miejscowość: Kraków

Poprzednia

Wróć do Pozostałe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości