Od paru dni przeglądam to forum, i czytam uważnie tematy. Sprawa wygląda tak. Posiadam od 3 lat kamerę Panasonic HDC-SD9. Jednak interesuje się też fotografią stąd noszę się z zamiarem zakupu pierwszej lustrzanki. Na początku chciałem lustrzankę stricte pod fotografię bo stwierdziłem że od filmowania mam kamerę. Jednak w miarę upływu czasu zacząłem skłaniać się do opcji aby mieć obie możliwości w jednym (trochę męczące jest gdy jestem w danym miejscu a zależy mi i na filmie i fotografii latać z oboma urządzeniami naraz
Ale do rzeczy. Jakie są moje opcje? Więc tak.
1) Pozostać przy kamerze i kupić tanią lustrzankę do 2k zł np. Pentax K-r
2) Pójść w SLT i sprzedać kamerę (tutaj dylematy: a) szumy przy zdjęciach ; b) przegrzewanie się podczas filmowania (co prawda nigdy nie zdarzyło mi się filmować cięgiem 20 minut, zawsze było po kilka minut z przerwami) ; c) problem kurzu - ktoś gdzieś na jakimś forum rozdmuchał, że jeśli przy zdejmowaniu obiektywu do body dostanie się kurz to juz nie da się go wyczyścić - prawda czy fałsz?; d) A35 - nie dużo bym musiał dokładać lub A65 - dość sporo - A55 pomijam bo wydaję mi się mało opłacalne dokładać 500zł za GPS i pare innych gadżetów)
3) Zostać przy kamerze i dopłacić do Canona 600d - dość sporo dopłacić
Bardzo dziękuje za cierpliwość