Sennheiser EW 112p G3 - jaki zakers czestotliwości?

Sennheiser EW 112p G3 - jaki zakers czestotliwości?

Postprzez przemol » 30 Lis 2011, 16:25

Witam ponownie!
Przymierzam się do zakupu bezprzewodowego zestawu Sennheiser i muszę się przyznać, że jestem zielony w tym temacie.

Doświadczonych kolegów i koleżanki proszę o podpowiedź, czy ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie, jaki będzie zakres częstotliwości konkretnego zestawu, który kupię?
Tutaj http://www.marcotec-sklep.pl/de/products/cat_313/detail_3905.htm można zobaczyć jakie są opcję.
Czy muszę wiedzieć jakie częstotliwości są dopuszczone do użytku dla przeciętnego człowieka w naszym kraju, czy każdy z zestawów z linka pracuje w dozwolonym zakresie, a ich zróżnicowanie ma służyć jedynie temu, żeby nie zakłócać samemu sobie dźwięku, pracując na kilku zestawach naraz, a co za tym idzie, nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia, jaki to będzie zakres?

Z góry wielkie dzięki za podpowieź.

PL
przemol
New Member
New Member

Re: Sennheiser EW 112p G3 - jaki zakers czestotliwości?

Postprzez xdcam » 30 Lis 2011, 20:46

Z tego co wiem, w Polsce obowiązywało pasmo D. Jednak dawno już nie siedzę w temacie bandplanów, więc być może w tej chwili przepisy są bardziej liberalne i dopuszczają też inne pasma. Wiem, że w praktyce i tak każdy używa tego co ma, nie wnikając w częstotliwości, bo nie jest to ścigane ze względu na znikomą moc nadajników. Te 50 mW to jest prawie poziom zakłóceń. :D
Awatar użytkownika
xdcam
VIP Super Member
VIP Super Member

Postprzez przemol » 01 Gru 2011, 11:23

Dzięki za odpowiedź...szukam właśnie jakichś dobrych źródeł, żeby sprawę wyjaśnić.
Jak dowiem siÄ™ czegoÅ› konkretnego to podzielÄ™ siÄ™ wiedzÄ….

Tymczasem jeśli ktoś z Was używa takiego lub podobnego zestawu, może zechce się podzielić info w jakim paśmie działa i czy wszystko jest OK.

Pozdrawiam

PL
przemol
New Member
New Member

Postprzez ngc » 01 Gru 2011, 16:59

Warto wybrac pasmo D, z ktorego korzystaja tez np telewizja i radiowcy.
Mozna wtedy podpiac sie pod ich mikrofon, jesli nie ma jak ustawic swojego :)
Awatar użytkownika
ngc
VIP Member
VIP Member

Miejscowość: Szczecin

Postprzez przemol » 03 Gru 2011, 16:16

Dzięki za podpowiedzi.
Zdecydowałem się na pasmo D, tak jak polecaliście.
W zasadzie nie potrafię uzasadnić swojego wyboru niczym innym, jak waszymi podpowiedziami, podpowiedziami sprzedawcy oraz rzekomą popularnością pasma D w naszym kraju (co być może będzie miało okazję się przydać w pracy).

Gdyby ktoś chciał pociągnąć ten temat dalej i co nieco podzielić się wiedzą, gorąco zachęcam?
Ja chętnie poczytam. Może sam kiedyś będę mógł powiedzieć coś więcej.

Tymczasem pozdrawiam!

P
przemol
New Member
New Member

Postprzez przemol » 06 Gru 2011, 16:05

Dzisiaj otrzymałem zestaw i na opakowaniu producent wyszczególnił dla jakich krajów jest pasmo D...Polska jest wśród tych kilkunastu krajów, więc spoko.
Sam zestaw - MEGA! Zrobiliśmy małe próby i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mikrofon krawatowy też spoko, chociaż będzie używany naprzemiennie z Rode PinMic.

Temat uważam za zamknięty!!!

Pozdrawiam

P
przemol
New Member
New Member

Wróć do Mikrofony i dźwięk

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości