Na 550d masz magic lantern który pozwala usunąć wszystkie rzeczy typu info, ramki itd. I masz czysty obraz, jeśli nie włączysz nagrywania to sygnał jest 1080i, problemem są z tego co wiem tylko proporcje obrazu bo zostają ci po bokach dwa czarne paski przez co musisz potem w montażu przeskalować obraz o kilka procent jeśli chcesz mieć full hd:)
Sorry Panowie ale jeśli o mnie chodzi to ja w[list=]ysiadam. Dźwięk kombinuje z rejestratorami bo jest słaby, podgląd lichy to kombinuje z monitorem poglądowym, do tego kombinuję z filtrami, zmieniam szkło już szybciej niż by to zrobili kolesie pit-stopu kubicy i co jeszcze teraz ten biedny przycisk rec chcecie mi też zabrać, żebym musiał się z tym też nakombinować, przyklejając coś na lasotaśmę i zabezpieczyć gumą do żucia???
Wszystkich chętnych na przetestowanie HyperDeck Shuttle oraz innych produktów BlackMagic Design zapraszam do kontaktu pod adresem mailowym: video@mbspro.com.pl
99$ za baseplate to lekka przesada Sądząc po stronie internetowej to stosują nie tylko stylistykę ala Apple (alu design, grafika, cznionka), ale też jego taktykę zarabiania na akcesoriach... Trzeba jednak przyznać, że sprzęt ma bardzo przystępną cenę