Red Scarlet

nowe modele filmowych lustrzanek

Red Scarlet

Postprzez prefuse » 15 Gru 2010, 18:58

No to zaczynamy dyskusję :) Co o tym myślicie?

i trochÄ™ do poczytania tutaj.
Pod koniec textu wymienione sÄ… ceny. Sam "brain" Scarlet s35 to wydatek ok. 7000$.
Canon 7D + slidekamery, glidecamy itd
Sigma 10-20mm f4-5.6 | Samyang 8mm f3.5 | CZJ 35mm f2.4 | Canon 50mm f1.8
vimeo sensi&
Awatar użytkownika
prefuse
Pro Member
Pro Member

Miejscowość: Chełm

Re: Red Scarlet

Postprzez Andrzej Olender » 15 Gru 2010, 20:32

Gdzieś na forum dyskutowaliśmy o scarlet, ocenialiśmy że jak będzie kosztować w granicach 3x5DmkII to będzie ok, cena za samo body (brain wedle nazewnictwa red) oscylować ma właśnie w podobnej kwocie. Jak za taki sprzęt dosyć przyzwoicie.
Cena dodatków trochę zabójcza, by złożyć pełnoprawny system trzeba zaopatrzyć się w sporo $$$.
Masa osób pewnie porzuci DLSR na korzyść Scarlet. Zwłaszcza tych z zasobniejszym portfelem.
Canon 5DmkII | Canon 28/1.8 | Canon 85/1.8 | Manfrotto 701HDV | Slide HSK-6 | Glidecam HD-2000 | Final Cut Studio | MacBook Pro
Awatar użytkownika
Andrzej Olender
Senior Member
Senior Member

Miejscowość: Tychy

Postprzez cinek » 15 Gru 2010, 22:11

''Reda-sreda. Scarleta nie będzie. Firma ledwie dyszy, korporacja Canona wciągnęła ją nosem. Też myślałem, że RED rozwiąże wszelkie problemy, ale to już pieśń baaaardzo dalekiej przyszłości. WF''
http://videodslr.pl/post4409.html#p4409
cinek
Senior Member
Senior Member

Postprzez Arsen » 15 Gru 2010, 22:19

Mimo wszystko jestem zdania, że DSLRy będą się dalej dobrze trzymały, chociaż wiele zależy od Canona i Panasonica. Jeśli ci pierwsi przyłożą się do 5D mIII (nic nie wskazuje żeby mieli sobie odpuścić), a GH2 nie będzie sztucznie pogarszany to Scarlet będzie wybierany głównie przez zamożnych i wymagających pół-profesjonalistów oraz profesjonalistów. Kolejna sprawa to takim Scarletem raczej sobie nie porobisz fotek ;). Rynek ewoluuje w dobrym kierunku i git. Każdy powinien móc dostać jak najlepszy sprzęt wedle potrzeb i zasobności portfela.
Arsen
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Gliwice

Postprzez komet » 15 Gru 2010, 22:23

Prawda taka, że scarlet jest spóźniony. Z tego co pamiętam miał być właśnie docelowo dla ambitnych amatorów i pół-profesjonalistów. Robili go za długo. Jakiś czas temu widziałem fotę szefa RED jak gania z 5dII i filmuje ;).....
Awatar użytkownika
komet
Lord of VDSLR
Lord of VDSLR

Miejscowość: Wrocław

Postprzez MarcinM » 15 Gru 2010, 23:32

Arsen napisał(a):Mimo wszystko jestem zdania, że DSLRy będą się dalej dobrze trzymały, chociaż wiele zależy od Canona i Panasonica. Jeśli ci pierwsi przyłożą się do 5D mIII (nic nie wskazuje żeby mieli sobie odpuścić)

a co wskazuje, że się przyłożyli? :)
MarcinM
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Warszawa (ale jestem z Krakowa!!! :)

Postprzez Arsen » 16 Gru 2010, 01:48

Plotki :) . Najbardziej realne jest poprawienie AA i mniejsze szumy. Sporo się mówi o nowym formacie, pseudo-rawie filmowym. Na być jakaś funkcja cropu. Może więcej niż 30 kl/s w rozdzielczości FullHD? Coś tam jeszcze wspominano o 2K, ale to chyba nie przejdzie ;) . [dwa ostatnie to s-f :P] Nie obraziłbym się także za odchylany ekranik. Niby nie pasuje do elitarnej linii jedno-cyfrowców, ale takie rozumowanie to niezły crap.
No i podobno zatrudnili tego fotografa/operatora na L... z francuska brzmiÄ…cym nazwiskiem.
Arsen
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Gliwice

Postprzez Lord_Jim » 16 Gru 2010, 09:19

prefuse napisał(a):No to zaczynamy dyskusję :) Co o tym myślicie?
i trochÄ™ do poczytania tutaj.
Pod koniec textu wymienione sÄ… ceny. Sam "brain" Scarlet s35 to wydatek ok. 7000$.

W cenie trochę konkurencyjnej do DSLR będzie Scarlet z przetwornikiem 2/3 cala. To będzie konkurencja dla wszelkiej maści EXów itp. natomiast Scarlet S35 jest już wyraźnie droższy i myślę że poza większymi firmami nie pójdzie w to zbyt wiele osób (z tych co teraz kupują HDSLRy). Myślę że DSLRom więcej może ugryźć Panasonic AG AF-101 niż ten RED.
Sam Scarlet S35 jest za to Sony F3 killerem :)
Lord_Jim
Member
Member

Postprzez Ernest » 16 Gru 2010, 12:23

Fajne zabawki ale cenowo to jakaÅ› ironia ;]
[b]http://www.ernestdlutek.digartfolio.pl

WIEŻA: BA 758 - we have Virgin 348 on departure with very tight slot. Will you be so kind, to give them way to Runway 29?
BA 758: Anything for a virgin, especially with tight slot
Awatar użytkownika
Ernest
Moderator

Miejscowość: Varsovia

Postprzez ivann » 13 Kwi 2011, 11:41

Scarlet ma być dostępne już w najbliższych miesiącach i kosztować 6 tys $, jak na kamerę 3k to cena wyjątkowo atrakcyjna:)
ivann
Pro Member
Pro Member

Następna

Wróć do Zapowiedzi i plotki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości