adi0 napisał(a):Witam, chcialbym uzyskac odpowiedz dotycząca aparatu 600d/t3i
1. Czy tryb filmowania jest taki sam jak w 60d, chodzi mi o manualne ustawienia przeslony, migawki, wb, audio itp.? (z tego co wstepnie wyczytalem to tak, jedynie roznica polega w manualnym balansu bieli czy to prawda?)
W 600d można ustawić ręcznie (nawet podczas filmowania) przesłonę oraz migawkę.
ISO na pewno można zablokować i chyba zmieniać podczas filmowania (muszę sprawdzić)
Balansu bieli podczas filmowania nie zmienisz, ale możesz ustawić dowolny przed filmowaniem (niestety nie da się podać w kelvinach). Odnośnie audio: można wyłączyć AGC i ustawić poziom mikrofonu, ale tylko przed filmowaniem. Jeśli w trakcie usłyszysz przester to musisz z tym jakoś żyć.
adi0 napisał(a):2. Na ile filmu orientacyjnie starcza bateria ? (wyczytalem ze okolo 1.20-1.40)
Mam gripa z dwiema bateriami, więc nie wiem. Wydaje mi się, że w praktyce czas pracy na 1 baterii może spaść do około 1 godziny. Zależy co robisz, czy używasz stabilizatora w obiektywie itp.
Warto też pamiętać, że sumaryczny czas pracy na gripie będzie nieco dłuższy niż na kolejno wkładanych dwóch bateriach do aparatu.
adi0 napisał(a):3. Jak aparat sprawuje sie z gripem, czy dobrze lezy w rece?
Każdy ma inne preferencje, ale ja używam cały czas 600d z gripem i leży znakomicie. Najlepiej przymierzyć w sklepie. Nie da się ukryć, że 600d swoim rozmiarem i ciężarem nie grzeszy, a gdy pierwszy raz wziąłem go do ręki to się przeraziłem plastiku.
adi0 napisał(a):4. Czy aparat wypada lepiej na natywnych iso? (tak jak 60d)
Nie robiłem takich testów, ale używam tylko natywnych iso i jak dla mnie jest bardzo dobrze do 800.