Przegrzewanie się sprztu

Re: Przegrzewanie się sprztu

Postprzez MarcinM » 15 Cze 2010, 22:28

pytanie jest takie - w jaki sposób ten firmware przedłuża czas bez przegrzewania?
MarcinM
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Warszawa (ale jestem z Krakowa!!! :)

Postprzez nunus » 03 Lip 2011, 21:16

Bylem ostatnio na workshop z P. Blomem i on wspominal tam o przegrzewaniu sie 7d i mowil, ze najlepszym sposobem jest grip. Jeszcze tego nie sprawdzalem ale juz kupilem owego gripa i czekam na paczke. Jak tylko go dostane to przetestuje i powiem jak sie to sprawdza. Tez ostatnio mialem problemy z przegrzewaniem i strasznie jest to denerwujace.
nunus
Just Arrived

Postprzez laylow » 04 Lip 2011, 10:33

nunus napisał(a):Bylem ostatnio na workshop z P. Blomem i on wspominal tam o przegrzewaniu sie 7d i mowil, ze najlepszym sposobem jest grip. Jeszcze tego nie sprawdzalem ale juz kupilem owego gripa i czekam na paczke. Jak tylko go dostane to przetestuje i powiem jak sie to sprawdza. Tez ostatnio mialem problemy z przegrzewaniem i strasznie jest to denerwujace.

Bzdura. Mam gripa i też się przegrzewa.
Trzeba tylko planować ujęcia i w ten sposób unikać przegrzania.

Pozdr.
laylow
Member
Member

Postprzez maczek » 04 Lip 2011, 11:16

I używac niskiego ISO. Im wyższe ISO, tym większa temperatura wewnątrz.
Awatar użytkownika
maczek
VIP Super Member
VIP Super Member

Miejscowość: Wrocław

Postprzez psychoraper » 04 Lip 2011, 13:25

MarcinM napisał(a):pytanie jest takie - w jaki sposób ten firmware przedłuża czas bez przegrzewania?

Ale czy naprawde jest potrzeba nagrywać np. 20 minutowe ujęcia????
Ostatnio kręcilismy na 5 aparatów koncert. Jakies 1,5 godzinki. (1x7D, 4x5D wszystko na 400-1600 ISO) Umowilismy sie, ze część kręci całe numery i robi przerwy między kawałkami, a część robi sobie przerwy w środku piosenek. Tylka raz pod koniec jednemu sie pucha nagrzała :) Poczekał 30 sekund i jechał dalej.
Awatar użytkownika
psychoraper
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez moro87 » 20 Wrz 2011, 14:23

ja zauważałem ten problem podczas kręcenia jak kręciłem w upalny dzień z ręki(15min i się wyłączył) a jak kręciłem ze statywu to nie widziałem problemu, a upał był dość spory.
moro87
Just Arrived

Poprzednia

Wróć do Canon 7D

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości