Prośba o pomoc

Prośba o pomoc

Postprzez theflog » 02 Gru 2011, 22:25

Panowie mam prośbe, może wy mi powiecie co mam z tym ztobić. Zgodziłem sie pomóc osobie w poprawieniu kolorów i jakości w filmie, ale nie wiedziałem że dostane coś o rozdzielczości 352 na 288 plik vob. co mogę zrobić z tym w vegasie, bo mi troche już pomysłów brakuje, bo co nie zrobie to jest jeszcze gorzej:)
theflog
New Member
New Member

Re: Prośba o pomoc

Postprzez gigacz » 04 Gru 2011, 16:48

Ah..... może odpicuj te kolorki, a potem nałóż na warstwę wyżej obraz bez korekcji, tylko tak, aby był przezroczysty powiedzmy w 50 procentach? Może trochę to złagodzić babole czy coś?

Kiedyś dodawałem kontrastu do jakiegoś nagrania i brzydko wyglądało, więc zrobiłem taką "mieszankę" - wyszła ładniej niż słabsze dodanie kontrastu. Nie wiem dlaczego :)

P.S> Nie wiem jak w twoim programie się to robi/nazywa, więc mam nadzieję że wiesz co mam na myśli ;)
gigacz
Member
Member

Miejscowość: Płock

Postprzez Amadi » 05 Gru 2011, 11:37

Jeśli jest aż tak źle to musiałbyś to chyba jakiś pluginem rekonstrukcyjnym najpierw pociągnąć.
Najprościej powiedzieć że z materiałem nic się nie da zrobić, jest z d**y i odesłać.
http://www.youtube.com/user/Amadi00
W moim nicku nie ma "n", dammit
Awatar użytkownika
Amadi
Moderator

Miejscowość: Warszawa

Postprzez theflog » 05 Gru 2011, 12:14

Jakości nie będę poprawiał po prostu potne to w vegasie i tyle. Powiedzcie mi tylko do jakiego pliku to wyrenderować, aby jeszcze bardziej nie stracić jakości?
theflog
New Member
New Member

Postprzez Amadi » 05 Gru 2011, 12:16

Dużo gorzej i tak już nie będzie, to niemal bez różnicy. Ustaw rozdzielczość i proporcje takie jak masz surówkę, odkręć suwak z jakością w okolice 90% i tyle (np. przy renderze do wmv)
http://www.youtube.com/user/Amadi00
W moim nicku nie ma "n", dammit
Awatar użytkownika
Amadi
Moderator

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Pluginy i efekty specjalne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości