de_grasso napisał(a):Moze się narzucam, ale ponawiam pytanie. Co dają dyski SSD? Są szybkie i idą na dysk pod system? Czy jakaś inna sztuczka?

rav27 napisał(a):de_grasso napisał(a):Moze się narzucam, ale ponawiam pytanie. Co dają dyski SSD? Są szybkie i idą na dysk pod system? Czy jakaś inna sztuczka?
Ja mam SSD pod system. Ogólnie prawda jest taka: nic nie przyśpieszy tak systemu jak SSD. Są o wiele szybsze, więc wszystko o wiele szybciej działa. System uruchamia się krócej, wszystko co na dysku systemowym działa szybciej, szczególnie wszelkie programy zajmują znaczenie mniej czasu podczas włączania się.

A co powiesz o tej obiegającej neta wieści, że SSD mają małą żywotość? Czy trzymać na SSD dosłownie wszystko co nie jest surowymi plikami wideo i renderami? Np. gry, przeglądarka, pakiet office itd.y4k napisał(a):Tak system Ci się otworzy szybciej program parę sekund szybciej.
y4k napisał(a):rav27 napisał(a):de_grasso napisał(a):Moze się narzucam, ale ponawiam pytanie. Co dają dyski SSD? Są szybkie i idą na dysk pod system? Czy jakaś inna sztuczka?
Ja mam SSD pod system. Ogólnie prawda jest taka: nic nie przyśpieszy tak systemu jak SSD. Są o wiele szybsze, więc wszystko o wiele szybciej działa. System uruchamia się krócej, wszystko co na dysku systemowym działa szybciej, szczególnie wszelkie programy zajmują znaczenie mniej czasu podczas włączania się.
Tak system Ci się otworzy szybciej program parę sekund szybciej. A to za jedyną dwu lub trzykrotna wartość HDD o pojemności 1TB. Zapomnij o przyśpieszeniu renderingu czy jakimś innym dopaleniu montażuniestety
Także jak jest dużo kasy w portfelu to można sobie kupić.

Wróć do Sprzęt do edycji i montażu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości