prośba o ocenę komputera

jaki komputer, karta, procesor, itp...

Re: prośba o ocenę komputera

Postprzez jaca » 30 Sie 2011, 13:33

Cruciala m4 za 390 zł i 2x F3 Szajsung też za 390 (185 za sztukę) w Art-Magu (na Śniadeckich). To bardzo dobre ceny porównując z takim ceneo (crucial najtańszy za 372,25 + przesyłka więc jest dobrze; F3 Samsung za 181,99 + przesyłka, więc też jest bardzo dobrze). Generalnie sklep mocno polecam.
jaca
Just Arrived

Postprzez de_grasso » 30 Sie 2011, 20:49

Moze siÄ™ narzucam, ale ponawiam pytanie. Co dajÄ… dyski SSD? SÄ… szybkie i idÄ… na dysk pod system? Czy jakaÅ› inna sztuczka?
Pochodzę z wymiaru, którego możesz nie zrozumieć
Awatar użytkownika
de_grasso
Member
Member

Postprzez rav27 » 31 Sie 2011, 18:32

de_grasso napisał(a):Moze się narzucam, ale ponawiam pytanie. Co dają dyski SSD? Są szybkie i idą na dysk pod system? Czy jakaś inna sztuczka?

Ja mam SSD pod system. Ogólnie prawda jest taka: nic nie przyśpieszy tak systemu jak SSD. Są o wiele szybsze, więc wszystko o wiele szybciej działa. System uruchamia się krócej, wszystko co na dysku systemowym działa szybciej, szczególnie wszelkie programy zajmują znaczenie mniej czasu podczas włączania się.
Awatar użytkownika
rav27
Member
Member

Postprzez y4k » 31 Sie 2011, 20:28

rav27 napisał(a):
de_grasso napisał(a):Moze się narzucam, ale ponawiam pytanie. Co dają dyski SSD? Są szybkie i idą na dysk pod system? Czy jakaś inna sztuczka?

Ja mam SSD pod system. Ogólnie prawda jest taka: nic nie przyśpieszy tak systemu jak SSD. Są o wiele szybsze, więc wszystko o wiele szybciej działa. System uruchamia się krócej, wszystko co na dysku systemowym działa szybciej, szczególnie wszelkie programy zajmują znaczenie mniej czasu podczas włączania się.

Tak system Ci się otworzy szybciej program parę sekund szybciej. A to za jedyną dwu lub trzykrotna wartość HDD o pojemności 1TB. Zapomnij o przyśpieszeniu renderingu czy jakimś innym dopaleniu montażu :( niestety
Także jak jest dużo kasy w portfelu to można sobie kupić.
Awatar użytkownika
y4k
VIP Super Member
VIP Super Member

Postprzez jaca » 31 Sie 2011, 21:42

y4k napisał(a):Tak system Ci się otworzy szybciej program parę sekund szybciej.
A co powiesz o tej obiegającej neta wieści, że SSD mają małą żywotość? Czy trzymać na SSD dosłownie wszystko co nie jest surowymi plikami wideo i renderami? Np. gry, przeglądarka, pakiet office itd.
jaca
Just Arrived

Postprzez de_grasso » 31 Sie 2011, 22:18

y4k napisał(a):
rav27 napisał(a):

Tak system Ci się otworzy szybciej program parę sekund szybciej. A to za jedyną dwu lub trzykrotna wartość HDD o pojemności 1TB. Zapomnij o przyśpieszeniu renderingu czy jakimś innym dopaleniu montażu :( niestety
Także jak jest dużo kasy w portfelu to można sobie kupić.

Dzięki, właśnie o takie informacje mi chodziło.
Pochodzę z wymiaru, którego możesz nie zrozumieć
Awatar użytkownika
de_grasso
Member
Member

Poprzednia

Wróć do Sprzęt do edycji i montażu

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości