Program podróżniczy

Re: Program podróżniczy

Postprzez Peciu » 02 Lut 2012, 19:28

BartekLecki napisał(a):Czy możecie rozwinąć temat? Bo mam wrażenie, że ktoś tu banialuki opowiada i być może myli pojęcia ;) Słabą rozpiętość tonalną w stosunku do...? Mógłby mnie ktoś oświecić? :)

Ja Cię nie oświecę bo się nie znam. Ale z poprzedniej konwersacji wszyło, nam że patrząc na mój ograniczony budżet, najlepszym rozwiązaniem będzie 550d. Chyba że możesz mi zaproponować coś lepszego za podobne pieniądze? Na czym będę mógł kontrolować dźwięk z rode videomic pro.

Także z tego co zdążyłem zauważyć po niektórych filmikach (oczywiście jako laik) 550d w połączeniu z dobrym szkłem (załóżmy takumar SMC 50 1.4) spisuje się bardzo ładnie w ujęciach wieczorno-nocnych. Po prostu nie wiem czy 99% przeciętnych "zjadaczy" youtuba słyszała kiedykolwiek o pojęciu rozpiętości tonalnej.

Peciu ;)
Peciu
Just Arrived

Re: Program podróżniczy

Postprzez fancy » 02 Lut 2012, 20:34

Chodziło mi dokładnie o problemie braku szczegółów w czerniach. Jest to bolączka większości lusterkowców i kamer pół profesjonalnych. Nie zarzuciłem że jest to coś bardzo złego (w sumie to jest) ale przy takim budżecie nie ma co liczyć na coś lepszego. GH2 ponoć sobie dobrze radzi już z tego typu problemem. Nie wiem czy jest posiada on manualny tryb audio, chyba tak. No i mniej więcej mieści się w budżecie.
5D mk II, R-26, NTG-2
fancy
VIP Member
VIP Member

Miejscowość: Łódź | Płock

Poprzednia

Wróć do Dyskusje ogólne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości