Problem ze stylami

Re: Problem ze stylami

Postprzez Bananowy_Joe » 19 Wrz 2011, 10:12

Ustaw flat z poziomu aparatu i porównaj to z profilami, które wgrywasz z komputera. Dasz radę osiągnąć taki efekt bawiąc się tylko suwaczkami w aparacie? Mi się nie udało, może Tobie się uda?

EDIT.
Pozwolę sobie jeszcze rozwinąć swoją wypowiedź. Dodatkowo ustawiając flat musisz jeszcze dostosować krzywą samodzielnie, a korzystając z Cinestyle masz gotową, opracowaną przez twórcę tego profilu. Oczywiście nie zawsze daje to zamierzony efekt (np. mi nie podoba się kolor skóry), ale stanowi dobrą bazę do poprawek.
Bananowy_Joe
Senior Member
Senior Member

Postprzez mabu » 19 Wrz 2011, 10:21

Ja nie wiem czy już tu wrzuciłem czy do innego tematu z stylami, lub ktoś usuną, nie wiem...

ja nagrałem pare scen i zrobiłem korekcje http://www.youtube.com/watch?v=ayuMrAkEo3c
Bo to lubiÄ™... www.youtube.com/mabu306
Awatar użytkownika
mabu
New Member
New Member

Miejscowość: Gostyń

Postprzez gigacz » 19 Wrz 2011, 10:56

Bananowy_Joe napisał(a):Ustaw flat z poziomu aparatu i porównaj to z profilami, które wgrywasz z komputera. Dasz radę osiągnąć taki efekt bawiąc się tylko suwaczkami w aparacie? Mi się nie udało, może Tobie się uda?

EDIT.
Pozwolę sobie jeszcze rozwinąć swoją wypowiedź. Dodatkowo ustawiając flat musisz jeszcze dostosować krzywą samodzielnie, a korzystając z Cinestyle masz gotową, opracowaną przez twórcę tego profilu. Oczywiście nie zawsze daje to zamierzony efekt (np. mi nie podoba się kolor skóry), ale stanowi dobrą bazę do poprawek.

Dzięki, dopiero jak sam teraz spróbowałem zobaczyłem że są jakieś róznice i to KOLOSALNE. Zaczynam zabawę ze stylami, zobaczymy co wyjdzie ;)
gigacz
Member
Member

Miejscowość: Płock

Postprzez sanfrancisco1 » 10 Lis 2011, 14:09

macie rady empiryczne jaki styl wgrać dla charakterystki w studiu fotograficznym (generalnie jasne pomieszczenie, białe ściany) z kilkoma lampami i modelką (przede wszystkim postacie, ukazanie pracujących ludzi - wizaż, make up, , fotografów)i klimatu pomieszczeń ;)

z góry dzięki za każdą radę
sanfrancisco1
Just Arrived

Poprzednia

Wróć do Sztuka operatorska

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości