Problem z plikami MOV

Problem z plikami MOV

Postprzez Endru » 10 Sty 2012, 23:01

Witam wszystkich... dokładnie tego samego posta dokleiłem do innego tematu, ale nie doczekałem się żadnej odpowiedzi, więc próbuje stworzyć nowy temat, bo może tam nikt tego nie zauważył...

otóz przedstawie Wam problem, o którym każdy chyba słyszał, a co któryś miał pewnie do czynienia....
nagranie Canonen 7d, karta 32Gb, 12 klipów nagrane, wszystko skopiowane na mój dysk i (jako backup) na inny dysk przenośny. Na obu dyskach 5 z tych 12 klipów jest "?uszkodzonych?". niczym nie można ich odpalić. Quicktime pokazuje błąd - 2048. Na google roi się od tego typu zagadnień - zarówno na stronach polskojęzycznych jak i england sprechen - innych języków nie znam :D tyle tylko, że zaproponowane programy do rozwiązania problemu są jak słaby uczeń na klasówce.... niby coś tam skrobie, ale efektu żadnego.
próbowałem kolejno:
- videorepair
- file-repair
- MediaCoder
- Easy Driver Pro
i żadnych rezultatów nie ma ;/
- te klipy były zgrywane dawno temu, na karcie na której były nagrane do teraz zostało nagrane tysiąc innych rzeczy.
- nigdy wcześniej i nigdy póżniej na tym aparacie i tej karcie podobny bład nie wyskoczył
- odpaliłem te klipy w HexEdit.... dane są, nie ma pustych miejsc
We właściwościach uszkodzonych klipów jest ich rozmiar, data modyfikacji.... nie ma (jak w innych - działających - klipach długości, rozdzielczości, ilości fps)

Moje pytanie jest banalne w swej prostocie.... co zrobić, żeby te "uszkodzone klipy" zaciągnąć na timeline programu montażowego??
Endru
Just Arrived

Re: Problem z plikami MOV

Postprzez VLF » 11 Sty 2012, 00:28

It doesn't matter where it comes from, what matters is where you take it.

Photo: http://www.redbubble.com/people/braincandy
Video: http://vimeo.com/vrais
d'_'b
Awatar użytkownika
VLF
Lord of VDSLR
Lord of VDSLR

Miejscowość: Melbourne, Deyang, Krakow

Wróć do Na PC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości