Problem z 7D - POMOCY !!!!

Problem z 7D - POMOCY !!!!

Postprzez KainCirus » 21 Lis 2010, 03:13

Witam, zauwazyłem, że mój 7D coś za bardzo szumi w ciemnych partiach obrazu. Co prawda używam superflata, ale na necie jest mnóstwo filmików, gdzie przy podobnym a nawet mniejszym ISO szumy są mniejsze. Korpus ma jeszcze ostatki gwarancji, dlatego proszę o pomoc.

PONIŻEJ LINKI DO FILMÓW Z VIMEO:
http://www.vimeo.com/10423259 (ISO400)
http://vimeo.com/8832091

A TUTAJ LINK DO FILMÓW Z MOJEJ 7KI:

http://dobraagencja.com/konta/7D/

Dajcie znać co sądzicie. Albo wrzućcie jakieś nocne foty z superflatem przy iso 400 i 800 na jakiegoś FTP. Z góry dzięki
Awatar użytkownika
KainCirus
Just Arrived

Miejscowość: Wrocław

Re: Problem z 7D - POMOCY !!!!

Postprzez superdol » 21 Lis 2010, 17:30

U mnie szumi w niedoświetlonych partiach obrazu nawet na iso 100 i bez superflata:)
Czemu czerń nie może wyglądać jak czerń na fotografii, tylko jak syf i ubóstwo? Nie jestem też zadowolony z ostrości. Może to przez beznadziejne obiektywy, ale mam wrażenie, że nawet to co jest ostre, jest nieostre(na malym monitorze nie ma tragedii, ale na 27" full hd wygląda to okropnie). Co tu dużo gadać, po dłuższym obcowaniu zaczyna doskwierać niska rozdzielczość i ta cholerna kompresja... Ludzie na jakiegoś autofocusa narzekają, na co komu autofocus? Nie zrozumcie mnie źle, pojawienie się vdslr'ów na rynku to absolutna rewolucja i przybliżenie "pro filmowania" zwykłym ludziom. Tylko jak ktoś ma poważniejsze plany to powyższe mankamenty zaczynają doskwierać... Chciałbym red one:(
superdol
Pro Member
Pro Member

Postprzez WFanus » 21 Lis 2010, 23:39

superdol napisał(a):U mnie szumi w niedoświetlonych partiach obrazu nawet na iso 100 i bez superflata:)
Czemu czerń nie może wyglądać jak czerń na fotografii, tylko jak syf i ubóstwo? Nie jestem też zadowolony z ostrości.(
Dziwne. Coś chyba masz nie ten tego presety, bo ja mam i rysunek i ostrość i czerń i szumy dopiero od 1600 (dla 550tki, a 7d podobno lepszy) Oczywiści jak mam dobrze ustawione światło i focus. Potrenuj jeszcze, na pewno będzie oka.Pozdro, WF
WFanus
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez superdol » 22 Lis 2010, 00:57

Mi chyba nie tyle chodzi o szum co o kompresję. Obawiam się, że to nie jest kwestia treningu tylko subiektywnego poziomu wymagań:)(podejrzewam, że to co dla Ciebie jest ostre dla mnie nie jest:)) Ale ja tak tylko się czepiam, mamy takie czasy, że większość tego co robimy ląduje w internecie. Na youtube czy vimeo i tak materiał jest poddawany kolejnej kompresji więc nie ma co się spinać.
superdol
Pro Member
Pro Member

Postprzez rafilm » 23 Lis 2010, 01:22

superdol napisał(a):Mi chyba nie tyle chodzi o szum co o kompresję.

Musisz sie wiec zdecydowac o co Ci tak naprawde chodzi :-)

superdol napisał(a):Obawiam się, że to nie jest kwestia treningu tylko subiektywnego poziomu wymagań:)(podejrzewam, że to co dla Ciebie jest ostre dla mnie nie jest:)).

W takim razie chętnie przeczytam o tym, jaki sprzed spełnia Twoje wymagania ?

Czytając Twój post przypomniał mi sie odcinek "rozmow w toku" o anoreksji.
Skąd to skojarzenie...ano już tłumaczę...one tez patrzyły na to co maja w podobny sposób.
Będąc prawie chodzącymi szkieletami uważały się nadal za grube i zbyt tłuste.

Dla wyjaśnienia napiszę, ze Anoreksja to choroba...

Pozdrawiam,
Rafilm
Agencja modelek fotoCasting.pl - Modelki do Twojego filmu:-)
Lidero.pl - Kursy i szkolenia
rafilm
VIP Super Member
VIP Super Member

Postprzez superdol » 23 Lis 2010, 07:26

Po co te złośliwości? Nie interesują mnie wirtualne ego-wojny(nie wirtualne zresztą też nie). Napisałem przecież, że tak się tylko czepiam. Jak się godzinami ogląda materiał podczas obróbki-montażu to zauważamy wszystkie techniczne uszczerbki i tyle. Mimo to wciąż uważam, że vdslry są absolutną rewolucją, przepraszam, że śmiałem zasugerować, że nasze lustrzanki są za grube:)

pozdro

PS Co do sprzętu to tak jak wyżej pisałem marzy mi się red one, zdaję sobie natomiast sprawę, że różnica cen jest ogromna więc cieszę się z tego co mam, ale to nie znaczy, że nie mogę wytknąć parę wad.
superdol
Pro Member
Pro Member

Wróć do Canon 7D

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości