Premiere CS5.5 for Mac zacinanie podglÄ…du

Premiere CS5.5 for Mac zacinanie podglÄ…du

Postprzez wafel » 21 Lip 2011, 08:06

Witam wszystkich.
Mam dość poważny problem i nie mogę sobie z nim poradzić.
Od 3 lat montuję na swoim laptopie w Adobe Premiere, w ostatnim czasie Premiere CS5. Przez to, że zaczęło mnie irytować wieczne zacinanie i wieszanie się laptopa zakupiłem iMac’a 27" Core i7 3.4GHz/16GB RAM/2TB karta graficzna.
Ta zmiana komputera i systemu zaszła w ten weekend. Następnie pobrałem ze strony Adobe wersję trial Production Premium CS 5.5.
Sprawa wygląda tak. Wszystkie programy z tego pakietu śmigają jak błyskawica, m.i. After Effect, Illustrator i Premiere, tylko, że ten ostatni zacina w czasie podglądów. Każdy podgląd, w małym okienku w zakładce Projekt, w podglądzie w lewym oknie oraz w prawym oknie nad osią czasu. Przesuwając z ręki dany plik, pokazuje się cała zawartość danego pliku lub pliku znajdującego się na osi czasu. Klikając play, każdy filmik, nawet zdjęcie lub logo zacina się po jakiś 25 klatkach i wraca do momentu gdzie było zaznaczone. Można by na okrągło klikać play, a nie odtworzy się więcej niż około 25 klatek. Przykładowo, czy zaznaczę w 1 sek sekwencji czy 15 sek i 5 klatkach cały czas to samo. Play -> leci ok. 25 klatek -> wraca na 15 sek i 5 klatkę. Przy prerenderze jest to samo. Prerenduje oszałamiająco szybko, ale gdy skończy włącza się i gra tylko jakieś 25 klatek, czasem w ogóle nie odpala po wciśnięciu Enter. Ostateczny export pliku też działa idealnie i bardzo szybko, renderuje się, bez żadnych błędów.
Lecz co z tym podglądem? Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem? Chętnie usłyszę wasze rady.
wafel
Just Arrived

Re: Premiere CS5.5 for Mac zacinanie podglÄ…du

Postprzez wafel » 21 Lip 2011, 14:08

A tu opisywany powyżej problem.
wafel
Just Arrived

Postprzez wafel » 22 Lip 2011, 08:51

Już mam, śmiga jak szalony.

Można zamknąć temat.
wafel
Just Arrived

Postprzez Jaroslavus » 22 Lip 2011, 20:12

Podziel siÄ™ rozwiÄ…zaniem ;)
Awatar użytkownika
Jaroslavus
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Bielany Wrocławskie

Postprzez hubiii » 23 Lip 2011, 12:58

pewnie trzeba bylo rozszerzyc linie odtwarzania :D
GH2, AX2000, TZ10, MAC, :D
Awatar użytkownika
hubiii
VIP Super Member
VIP Super Member

Miejscowość: WROcław

Wróć do Na Mac

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości