Poważna sprawa - poszukiwany krótki skrypt - ma powalać!!

Postprzez greg » 13 Kwi 2011, 15:45

Hej.

Jak w temacie.

Poszukuję BARDZO dobrego scenariusza do filmu krótkometrażowego (max 2 i pół minuty).

Jeśli są dialogi, to muszą być w języku angielskim.

Nie chcę teraz pisać za wiele, ale zaplecze produkcyjne czeka. Produkcja odbędzie się w UK, i to w UK film będzie uczestniczył w festiwalach i konkursach.

Budżet filmu- dopasowany do scenariusza, jakkolwiek nie latamy w kosmos, nie topimy statków, nie wynajmujemy wieży Eiffel'a na miesiąc.

Nie chcę horroru, thillera, Science-fiction itp..... Film ma być bardzo pozytywny.

Budżet na scenariusz - preferujemy kooperacje z naciskiem na deffered payment - my stawiamy film, scenarzysta - scenariusz i dzielimy się splendorem, kasą i creditem jeśli takowe nadejdą :)

CZAS BARDZO NAGLI!!

Więcej info na priv, bądź tutaj.
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Wolverhampton UK

Re: Poważna sprawa - poszukiwany krótki skrypt - ma powalać!!

Postprzez t-jack » 16 Kwi 2011, 00:03

Groteskowa psychodelka może być?
Personal site: http://t-jack.pl
Gear for Rent: http://gravefilms.com
Awatar użytkownika
t-jack
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Podkowa Leśna k. Wawy

Postprzez greg » 16 Kwi 2011, 11:37

t-jack napisał(a):Groteskowa psychodelka może być?

Jeśli jest dobry pomysł? to jasne.

Byleby nie było "ciemno", bo tak jak pisałem, chcemy świat pokazać pozytywnie.
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez Dom » 16 Kwi 2011, 12:04

@greg - a może więcej skromności ..... już po samym przeczytaniu Twojego ogłoszenia nie chce się mieć z Tobą nic wspólnego ...

z takimi "poważnymi sprawami" to idz na http://zlecenia.przez.net, tam za 5zł napiszą tobie POWALAJĄCY skrypt, na jutro ....
Awatar użytkownika
Dom
Lord of VDSLR
Lord of VDSLR

Postprzez greg » 16 Kwi 2011, 12:08

Dom napisał(a):@greg - a może więcej skromności ..... już po samym przeczytaniu Twojego ogłoszenia nie chce się mieć z Tobą nic wspólnego ...

z takimi "poważnymi sprawami" to idz na [url]http://zlecenia.przez.net[/url], tam za 5zł napiszą tobie POWALAJĄCY skrypt, na jutro ....

@Dom - możesz rozwinąć swój post?

Nie wiem dlaczego Ciebie uraził ten post - ale dostaliśmy już ponad 200 zgłoszeń praktycznie z całego świata od osób, które uważają, że jednak ma to sens.

EDIT:

P.S. Budżet na film pewnie niewielki - bo tylko 15 000 funtów, ale przy 2 i pół minutowej produkcji to może być naprawdę wystarczające.

Jeśli trzeba zapłacić za świetny skrypt to oczywiście zapłacimy. Jest wielu twórców dla których to też jest duża szansa, tak samo jak dla nas. Wychodzimy z założenia, że zamiast płacić sobie pensje i innym, to lepiej faktycznie przeznaczyć to na produkcje. Wystarczy tylko odrobinę dobrej woli.

Teksty o świetnej pracy za 5 złotych, naprawdę można sobie podarować, bo ja nie napisałem NIC o pracy za darmo.

EDIT 2:

Nie potrafie tez znalezc odpowiedzi na pytanie dlaczego nie wymagac najwyzszej jakosci Od innych, jesli wymagam od siebie. Nie mozemy sobie pozwolic na to by stracic czas I 15k funtow tylko dlatego, Ze skrypt nie powala.
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez greal » 30 Maj 2011, 19:39

Jeśli ogłoszenie jest wciąż aktualne, to prosiłbym o wiadomość z adresem mailowym na priv.
Mój staż na forum nie zezwala na wysyłanie prywatnych wiadomości. :)
greal
Just Arrived

Postprzez maciej » 11 Cze 2011, 12:59

I jak tam greg projekt coś ruszył?
Przepraszam że pytam ale dostaliście jakieś dofinansowanie od tamtejszego instytutu filmowego czy jak ?
Awatar użytkownika
maciej
Member
Member

Miejscowość: Warszawa

Postprzez greg » 12 Cze 2011, 00:24

Maciej.... Nie otrzymalismy jeszcze skryptu, ktory rzuca o podloge ;) sprawa w chwili obecnej nie pali sie bardzo, gdyz mamy teraz kilka dosc duzych zlecen. Jak tylko otrzymamy odpowiedni skrypt to oczywiscie ruszamy z kopyta:) film ten bedzie finansowany z wlasnych srodkow. Rynek festiwalowy jest tu potezny I traktujemy to jak inwestycje w reklame z duzym prawdopodobienstwem zwrotu. Tutaj rynek dziala bardzo szybko. Jesli ten short bedzie sukcesem, to te pieniadze natychmast odzyskamy w postaci nastepnego zlecenia.

Nic na sile :)
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez greal » 12 Cze 2011, 16:54

greg: A ja się w sprawie tego scenariusza po raz kolejny wychylę i powtórzę swoją prośbę o prywatną wiadomość z adresem mailowym.

W drugą stronę to niestety nie działa. Na stronie 57studio Twojego maila nie widzę, a forum nim udostępni możliwość wysyłania wiadomości, każe wpierw nabijać posty.

"Nic na siłę". ;)
greal
Just Arrived

Postprzez greg » 12 Cze 2011, 17:00

greal napisał(a):greg: A ja się w sprawie tego scenariusza po raz kolejny wychylę i powtórzę swoją prośbę o prywatną wiadomość z adresem mailowym.

W drugą stronę to niestety nie działa. Na stronie 57studio Twojego maila nie widzę, a forum nim udostępni możliwość wysyłania wiadomości, każe wpierw nabijać posty.

"Nic na siłę". ;)

Wiadomosc prywatna poslalem do ciebie od razu po twoim pierwszym mailu.

Moje prywatne konto to : greg(tu wstaw malpe)fiftysevenstudio.com

Moze tym razem sie uda :)
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Następna

Wróć do Scenopisarstwo i reżyseria

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości