To sobie poczytaj, może Ci rozjaśni:
http://www.eoshd.com/content/4435/slr-m ... m-f1-6-gh2

Sylwek napisał(a):Wstałem rano i się zaczęło. Poradźcie, które szkło wybralibyście do zakupu w najbliższym czasie. Mam Lumix'y 14-140mm i 20mm1.7 oraz Canona FD 50mm1.4. W dzień używam głównie szkieł Panasa i czasami Canona, które w zupełności wystarczają mi. W najbliższym czasie szykuje mi się parę materiałów, przy kręceniu których będzie mało światła, ujęcia głównie z bliska, kąt szeroki (nie cierpię statywów - kręcę z riga, ręki oraz od niedawna flycam).
Wybrałbym sobie Wojtka 25mm 0.95 (oło 3000zł), ale.... przyszły wątpliwości. Są lub wkrótce będą fajne szkła, na przykład Panasonic 25mm f/1.4 Leica DG Summilux (około 2000zł). Wkrótce wyjdzie też Noktor HyperPrime 12mm 1.6 (zapowiadany na grudzień w Europie), no i nie zapominajmy o obiektywach Pasikonika z serii X, szczególnie interesowałoby mnie to szkiełko 12-35mm (podobno ma być ze stałym światłem).
Co tu robić? 31 grudnia mam urodziny, a prezenty muszę sobie sam kupować.

fransua napisał(a):ps. Znalazłem takie cuś Samyang 7,5mm f/3.5 Używał ktoś tego ?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości