Witam wszystkich,
Planuję wkrótce rozpocząć produkcję, krótkich filmów na potrzeby mojej strony, na których oprócz prezentera znajdować się będą recenzowane przedmioty (wielkością mogą dochodzić do rozmiarów podobnych do 50" telewizora).
Zależy mi na osiągnięciu w miarę profesjonalnego wyglądu, ładne prześwietlone białe tło, oraz dobrze oświetlony prezenter i przedmiot.
Po przeszukaniu sieci, znalazłem dwa materiały video, na których zaprezentowano jak taki efekt można osiągnąć niedużym kosztem.
link 1 oraz link 2
Mój budżet to około 3 tys. PLN. Na ebay'u znalazłem takie oto lampy, które jeśli przyjąć za wzór poradnik z linku nr 1 powinny mi wystarczyć. Planuję zakup 2 takich zestawów, które dadzą mi 6 lamp.
Nie jestem tylko pewien, czy uda mi się osiągnąć taki efekt jak na poradniku ? Mam dosyć ograniczoną przestrzeń (będę to robił w salonie w domu), chyba że uda mi się znaleźć gdzieś jakieś pomieszczenie i zrobić z niego studio. W domu nie zmieszczę tła, za to ściany mam białe, co być może powinno mi wystarczyć ? Proszę o jakieś opinie, gdyż nie chcę wydać tych pieniędzy na ślepo. Wiem, że teraz są LEDy oraz inne mniej chińskie produkty ale w przypadku lamp, które znalazłem mam dużą moc oraz ilość, która pozwoli eksperymentować z ustawieniem. Może macie jakieś inne sugestie ? A może ten zestaw jest jak znalazł ?
Pozdrawiam