Nowy użytkownik GH2:)

Nowy użytkownik GH2:)

Postprzez kopan » 25 Sty 2012, 05:14

Witam. Od dzis jestem szczęśliwym posiadaczem Lumixa GH2. W związku z tym mam kilka pytan. Od razu dodam ze nigdy nie widzialem tak nie jasno napisanej instrukcji i tak pogmatwanego menu. TRAGEDIA. SH FSH itp ludzie czy nie mozna zrobic po prostu 1080p 24kl/s 1080p 30 kl/s itp itd... Tak bylo w Moim Canonie 60d, jasno i przejżyście. ale do rzeczy:

1.Czy jest jakas możliwośc aby gh2 był widziany w systemie Mac Os x Lion jako dysk twardy, flash drive czy tym podobne. Tak jak dzieje się to w Windowsie. Podłączam i jest widoczny jako dysk wymienny. NIestety w macu nie ma takiej opcji a może ja o niej nie wiem. Potrzebne mi to do jakiegokolwiek zgrania materiału gdyż żaden czytnik kart nie widzi moich transcendów 32gb class 10. Kupiłem 1 w BH video i wszystko ok z nia, dokupiłem nastepnie 3 na amazon i rzadna z tych trzech nie jest widoczna w zewnętrznym czytniku kart. Dodam ze działają w aparacie normalnie, jak podłączałem canona to normalnie mogłem zgrac wszystko wiec bylo ok. NIe wiem co jest grane, dlatego chcialbym uzywac gh2 do zgrywania materialu. Dodam ze te same karty z gh2 dzialaja na windowsie wsadzone do gh2, oraz jesli wsadze je do czytników kart wbydowanych w laptopy. Wtedy wszystko smiga aż pięknie.

3. Chcę zrobic update do 1.1. Na stronie panasonica znalazlem 2 wersje firmware. jedna dedykowana do windowsa druga do mac os. Jest jakaś różnica? I tak przeciez wgrywa się to na karte pamięci.
kopan
Member
Member

Wróć do Panasonic Lumix GH1 i GH2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości