Witajcie, jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 7d i od jakiegoś czasu przymierzam się do wykorzystania funkcji video recording.. Po nakręceniu kilku zwiastunów na różnych szybkościach i rozdziałkach filmy wrzucam na kompa, ruch nie jest jednak płynny. Jedynie na 640-480 przy 60 fps wszystko wygląda fajnie , dokładnie tak jak na lcd w aparacie. Co robię w takim razie źle? Czy taki filmik ściągnięty prosto z aparatu do kompa należy jeszcze jakoś konwertować czy coś? Czy określenie czasu otwarcia migawki i przysłony w czasie kręcenia ma jakiś odgórny wpływ na to czy uzyskane nagranie będzie płynne? Dzięki za jakiekolwiek rady. Piotrek
Amadi - ale bez przesady. Filmowałem szybko poruszające się obiekty (samochody) na migawce 1/500 czy nawet 1/640, tak żeby sprawdzić efekt i nie było jakichś ogromnych "skoków". Dało się oglądać.
WIEŻA: BA 758 - we have Virgin 348 on departure with very tight slot. Will you be so kind, to give them way to Runway 29? BA 758: Anything for a virgin, especially with tight slot
Amdai co jakis czas pojawia sie na forum ktos kto pyta "dlaczego mi materiał z lustra tnie" . Zawsze okazuje sie ze chodzi o to samo czyli o kompa i kodeki. Zresztą wielu osobom, nawet na szybkich maszynach materiał sprawia wrazenie przycinania. Uroki mova, HD i FullHD
Powinniśmy zebrać najczęściej zadawane pytania typu "jaki styl", "jakie szkła", "czemu nie działa" i zrobić jednego wielkiego wy*ebanego FAQ-a, najlepiej na osobnym podforum pt. "noob zone", może by się udało opanować sytuację w której każdy nowy użyszkodnik zakłada taki sam albo podobny do dziesiątków innych temat...