Hej, W sklepie Studyjne.com pojawił sie nowy model monitora poglądowego firmy Ruige. Czy ktoś uzywał już tego sprzętu? Jakie wrażenia? Pozdrawiam, Tomek
sprawa ostrości może wynikać z tego, że to jednak ponad 2 cale mniej niż lilliput, a rozdzialka taka sama, więc siłą rzeczy będzie ostrzej. No ale jeszcze ostrzej będzie na ekranie kamery
Przydałaby się jakiś test, który by rozwiał moje wątpliwości.
Mam ten monitor do testów. Gniazd jest sporo - zależy jaką wersję monitora się wybierze - testowałem SDI z Sony F3, HDMI z Canonami. Nie bawiłem się jeszcze HDMI OUT - podłączę z Lilliputem i będzie czarno na białym widać różnicę (na targach w Łodzi była ona wyraźna, ale obraz nie szedł z lustrzanki). W tym tygodniu powinienem odebrać mojego TVLogica, więc będzie dodatkowo z czym porównywać. Monitor Ruige w sprzedaży jest z adapterem do baterii Sony NP-F960. Z takim aku zaczyna trochę ważyć. Generalnie jest dosyć "gruby". Co do wielkości ekranu, to sam jestem ciekawy jak się ma pomniejszony obraz z 5D w Lillipucie do zeskalowanego w Ruigu. Na oko wychodzi podobnie. Jak go dokładnie przetestuje, to wrzucę recenzję na bloga.
filmcyfrowy, świetnie, a którego Ruige'a testujesz, znalazłam dwa modele, TL-480HD i TL-480HDA, ten drugi jest bardziej rozbudowany, ale czy ta różnica cen bardzo zmienia komfort użytkowania?
Scarletta> Testowałem Ruige TL-480HDB. Różnica między HD a HDA to kwestia gniazd. HD posiada tylko HDMI in, a HDA ma HDMI out oraz Composite in i out. Z Composite'u jeszcze mi się nie zdarzyło korzystać, ale HDMI out przydaje się np. do podpięcia drugiego monitora. Jeśli nie masz taki potrzeb, to wersja podstawowa wystarczy.
Monitor jest Ok, ale jakoś specjalnie mnie nie zachwycił . Szczegóły w mojej recenzji Ruige TL-480HDB na [url]filmcyfrowy.com.pl[/url] Zapraszam.