mały mikrofon do lustrzanki

mały mikrofon do lustrzanki

Postprzez grzywacz » 31 Paź 2011, 17:37

Witam wszystkich ciepło, zwłaszcza w coraz chłodniejsze dni, to mój debiut

Przeglądałem podobne wątki, również internet, lecz nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi

Chciałbym nabyć mały mikrofon przypinany rozmówcom (na odbiorniku) wpinany bezpośrednio do lustrzanki.

Jaki moglibyście polecić?
Mam przeznaczone na zakup kilka stówek, lecz na sennheisera nie stać mnie, stąd pytanie 8-)
grzywacz
Just Arrived

Re: mały mikrofon do lustrzanki

Postprzez wjpl » 02 Lis 2011, 22:41

Jeśli chodzi o bezprzewodowy zestaw to nie da się niczego przyzwoitego za 'kilka stówek' kupić.
Kiedyś kupiłem taniego Azdena i nie nadawał się do niczego (wm-10). Całkowity brak wysokich częstotliwości, w pomieszczeniach szumy po odejściu na metr od odbiornika.
Może Azden WMS-Pro (nowsza wersja) byłby lepszy (z testów na Youtube wynika że ma już jakiś w miarę dobry zasięg), ale generalnie jedyny rozsądny wybór to Sennheiser G2 lub G3,
ewentualnie te Azdeny które już posiadają wyświetlacz LCD (seria 105, 305 itp) i funkcjonalnością udają Sennheisery,
ale to też koszt już ponad 1000 zł.
wjpl
New Member
New Member

Postprzez przemol » 06 Gru 2011, 12:04

Kilka stówek niestety będzie kosztował sam mikrofon (jeśli ma być dobry), ale do tego musi być porządny nadajnik/odbiornik.
Jeśli masz kilka stówek, to może wystarczyłby jakiś dobry dyktafon? Często mają w zestawie mikrofon krawatowy. I w kieszeni rozmówcy można schować. Np: jakiś Sony...tylko spodziewaj się rezultatów mniej więcej adekwatnych do wydatku, jaki poniesiesz, chociaż może będą dla Ciebie zadowalające.

Pozdrawiam

P
przemol
New Member
New Member

Postprzez moozg » 06 Gru 2011, 14:22

pytanie jakiej jakosci oczekujesz?
niektorym trzeba mica za 2-3k, a innym wystarcza cos za kilka stowek
najtaniej poki co to kupic rejestrator np zoom h1, do tego mic vivanco - najtanszy, wiadomo tutaj obciete pasmo jest znacznie, a za 7 stowek dostaniesz mic Rode Lavalier
Lumix GH13, GH2 | Kilka słoików | Rode VideoMic, ZoomH2 | DSRL Rig , DIY Igus Slider, Steadicam Ares| http://www.ahojmedia.pl
Awatar użytkownika
moozg
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Mikrofony i dźwięk

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości