Zawartość, czyli:
autoexec.bin
cropmarks.bmp
magiclantern.cfg
magiclantern.fir
wrzuć do katalogu głównego na swojej karcie CF ( tzn. tam gdzie jest na twojej karcie DCIM i MISC, poniżej powinny być pliki co po wyżej), uruchom aparat, wejdź w menu w zakładkę 3 od końca ( żółty kluczyk z trzema kropkami ), gdzie na dole jest aktualizacja oprogramowania, wykonaj to, uruchomi się ML i od tej pory aż do wyłączenia aparatu Magic Lantern funkcjonuje. Przejdź w tryb Live View, wciśnij przycisk z lewej strony ekranu, drugi od góry tzw. Style, pokaże ci się menu Magic Lantern, poszalej

. W tym menu na starcie mikrofon wewnętrzny jest wyłączony trzeba go aktywować, jest to pozycja druga od dołu wystarczy joystickiem najechać na nią i aktywować przyciskiem OK ( to ten w środku tego wielkiego kółka do kręcenia) zmieni się z ->Input: EXT na -> Input INT, siłę głosu regulujesz tak samo pozycja druga od góry, wciskając klawisz OK. Przesuwając joystick w lewo lub prawo, looknij inne menu i inne ustawienia, Powodzenia. Kilka uwag, soft jest w wersji beta, i po uruchomieniu, jeśli przez pomyłkę nie wejdziemy w menu Magic Lantern ( ja od razy wlazłem w Style ) jest zwiecha systemu, i to totalna, bez paniki

otwórz klapkę od baterii, wyjmij ją, włóż z powrotem, wystartuj aparat od początku, i filmuj dalej, Nie potrafię bardziej łopatologicznie, tego rozpisać, mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
Pozdrawiam. Koyot
PS. Dla Canon 5d Mark II z softem 2.0.8, pasuje tylko i wyłącznie wersja magiclantern-0.1.9.