przez marcin.chrupek » 04 Lut 2012, 15:12
Witam ponownie. OdpiszÄ™ na ostatnie wasze posty.
Jeżeli chodzi ogólnie o forum, to jego specyfiką jest to, że są one zazwyczaj anonimowe, także każdy może coś napisać od siebie nie mając np. o tym pojęcia. Nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie (np. nick 12345, czy to jest IQ czy może antyIQ, ile ma lat 7, 15 czy 70). Takie pytanie jak moje będą zawsze i są jego częścią, ponieważ forum się rozwija, dołączają nowe osoby itd, które mogą coś dorzucić nowego i na tym mi zależy. O to właśnie zapytałem wcześniej, czytałem wcześniej forum.
Jeżeli jeszcze ktoś znajdzie czas żeby odpowiedzieć na moje pytania, będę wdzięczny.
Jestem estetykiem obrazu, głównie działam na kamerach,jednak chciałem poekperymentować z obrazem z lustrzanek.
Pod uwagÄ™ biorÄ™ nastepujÄ…ce modele.
Canon 60d
600d
Panasonic Lumix GH2
Z tego co się dowiedziałem to wszystkie są podobne, jednak być może ktoś dorzuci coś odkrywczego, na co warto zwrócić uwagę, co zauważył, szczegół, używa ich już jakiś czas.
Moje pytanie:
Czy ktos testował podane aparaty fizycznie, miał je w ręcę (3 modele), testował pod względem koloru, ostrości, przepływowości, ergonomiki, eksploatacji, obróbki obrazu na komputerze i może rzeczywiście jakiś polecić, do nagrywania obrazu.