Lampy LED - który sprzedawca na ebay

Lampy LED - który sprzedawca na ebay

Postprzez przemyku » 17 Paź 2011, 10:23

Witam, to pierwszy posta na forum choć czytam już jakiś czas.

PlanujÄ™ zakup lamp ledowych na ebay.

Potrzebne mi:
1x1000Led
2x500led

koniecznie z dimmerem, idealnie jeśli będą miały wrota i jakąś opcję do przymocowania filtrów. adapter do mocowania baterii V-mount też byłby miłym dodatkiem.

Czy ktoś z Was kupował podobne lampy na ebayu i mógłby polecić konkretnego sprzedawcę?

Z góry dziękuję!
przemyku
New Member
New Member

Re: Lampy LED - który sprzedawca na ebay

Postprzez Maciey » 17 Paź 2011, 17:31

Witaj!
W marcu bylem w USA i kupilem od tego goscia:

Dwie lampy po 500 diód. Niestety nie mial wtedy wersji z montazem IDX, wiec wzialem bez i teraz mocno pluje sobie w brode, bo musze agregat targac w samochodzie w plener.... Widze ze ma fajna 600 ze slotem v-lock:

Co do jakosci, to uzywam intensywnie od marca i szczerze powiedziawszy nic na nich nie widac. Oczywiscie statywy ktore dostalem z lampami byly raczej zabawkami i nie nalezy wogole brac ich powaznie, wymienilem na porzadniejsze kupione juz w Polsce. A i ciezko case na nich dobrac, a luzem to strach nosic, bo wygladaja na delikatne (choc sa wytzrymale).
Maciey
New Member
New Member

Postprzez przemyku » 17 Paź 2011, 18:59

Dokładnie o czymś takim myślałem. Szkoda tylko, że ten sprzedawca wysyła tylko na terenie USA :/
przemyku
New Member
New Member

Postprzez Maciey » 18 Paź 2011, 10:46

SpieszÄ™ z pomocÄ….
Z hong kongu co prawda, ale podejrzewam ze i tak wszystko robila jedna fabryka, nie wazne gdzie to kupisz....
mysle ze takie dwie plus jedna mala bateryjna do kontry wystarczy do poprawnego zestawu.

tutaj opcja znacznie tansza:

jest tego cala masa wystarczy poszperac.

Pozdrawiam!
Maciey
Maciey
New Member
New Member

Postprzez greg » 25 Paź 2011, 15:03

Czy ktos skutecznie moze mi odradzic te lampy?

Potrzebuje jakies energooszczedne lampy, ktore najlepiej potrafia swiecic swiatlem dziennym do ogolnego zastosowania.

Jako posiadacz kilku fresneli, kilku open face'ow, kupy soft boxow itp, poszukuje teraz czegos niedrogiego co pomoze mi w rownomiernym doswietleniu planu.

Jesli, ktos ma jakis powazny argument, ze to pieniadze wyrzucone w bloto, to bardzo poprosze. Jesli znacie jakies podobne rozwiazanie pod wzgledem mocy i kosztow to oczywiscie tez rozwaze.

Jak potrzebuje specjalistycznego swiatla to wynajmuje, ale czesto sa sytuacje, ze cos by sie przydalo pod reka. Zasilanie bateryjne byloby oczywiscie wielkim plusem, ale nie za wszelka cene. Takie lampy obsluzy calkiem maly agregat, jesli jest potrzeba pracy daleko od zrodla pradu.

Co myslicie?

Image

http://www.ebay.co.uk/itm/250813878521?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_3209wt_1398
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Wolverhampton UK

Postprzez greg » 26 Paź 2011, 13:18

Pytanie juz nieaktualne. Zaryzykowalem. Panele zakupione i beda do 12 dni. Zatem zrobie maly review i przekaze swoje spostrzezenia, by byc moze rozwiac watpliwosci nastepnych kupujacych.
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez greg » 03 Lis 2011, 14:22

podbijam.

Wlasnie otrzymalem swoja przesylke
Image

Po pierwszych testach znow zadowolony :) estetycznie wykonane, choc wygladaja delikatnie, swieca bardzo jasno - porownalbym to do 800W-1000W HMI - wiatraczki - wylaczalne - pracuja bardzo bardzo cicho. Bardzo sie ciesze bo potrzebowalem takich wlasnie lamp. Jak ktos ma pomysl jak zrobic przydatny tescik, ktory bedzie miarodajny niech da znac. Ja co prawda teraz wyjezdzam na tydzien na zdjecia i nie bede go mogl przeprowadzic wczesniej niz za tydzien, ale forum sledze takze zdalnie wiec bez problemu :)
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez Fafniak » 09 Lis 2011, 19:44

ustaw aparat na 5600 i 6500 i zobacz tablice barwnÄ… :)
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
pentax,nikon,skaner i inne zabawki
Awatar użytkownika
Fafniak
Lord of VDSLR
Lord of VDSLR

Postprzez Alaryk » 10 Lis 2011, 14:22

greg napisał(a):Po pierwszych testach znow zadowolony :) estetycznie wykonane, choc wygladaja delikatnie, swieca bardzo jasno - porownalbym to do 800W-1000W HMI - wiatraczki - wylaczalne - pracuja bardzo bardzo cicho. Bardzo sie ciesze bo potrzebowalem takich wlasnie lamp. Jak ktos ma pomysl jak zrobic przydatny tescik, ktory bedzie miarodajny niech da znac. Ja co prawda teraz wyjezdzam na tydzien na zdjecia i nie bede go mogl przeprowadzic wczesniej niz za tydzien, ale forum sledze takze zdalnie wiec bez problemu :)

Greg pokaż jakiś test z oświetlenia planu tymi lampami. Szukam właśnie jakiegoś w miarę uniwersalnego zestawu i trochę mnie korcą te ledy.
Alaryk
Senior Member
Senior Member

Postprzez Arsen » 14 Gru 2011, 01:47

http://www.ebay.com/itm/1200-LED-Studio ... 2#MRLOCATE

Co sądzicie o tej lampie? Wiem, że trochę droga, ale generalnie wygląda na full serwis i profeska ;).
Arsen
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Gliwice

Następna

Wróć do Oświetlenie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości