Lampy LED - który sprzedawca na ebay

Re: Lampy LED - który sprzedawca na ebay

Postprzez Kenzo » 14 Gru 2011, 02:14

Tez kiedyś oglądałem te lampki i nasunely mi się takie wnioski (poprawcie mnie, bo mogę się mylic) :
Lampa ma 8000 lumenów, co odpowiada chyba około 500w halogenowi. Ma 600 diod o temperaturze barwowej 5500 i tyle samo o temperaturze 3200. Z tego co czytałem sprzedawcy zazwyczaj podają pełną moc lampy, czyli przy oddalonych wszystkich diodach (co podobno nie jest za fajne do balansowania). Stąd rozumiem, że chcąc wykorzystywać 5500K i 3200K otrzymujemy tylko połowę mocy, czyli około 4000 lumenów, dobrze kombinuje?
Awatar użytkownika
Kenzo
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Wieliczka

Postprzez piec » 14 Gru 2011, 14:17

Arsen napisał(a):http://www.ebay.com/itm/1200-LED-Studio-Lighting-color-temperature-adjustable-dimmer-battery-V-mount-/170700777954?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27be8f29e2#MRLOCATE

Co sądzicie o tej lampie? Wiem, że trochę droga, ale generalnie wygląda na full serwis i profeska ;).

Jesli dobrze rozumiem, ten uśmieszek w Twoim poscie, to jest żart? Bo ta lampa strasznie na zielono świeci.
Tak na marginesie, to większość chińskich lamp (przynajmniej tych, z którymi się spotkałem) daje zielone zabarwienie.
piec
Just Arrived

Postprzez Malin » 14 Gru 2011, 15:37

Kiedy podrzucisz test? Szczególnie mnie interesuje zestaw złożony z tych lamp diodowych jako główne oświetlenie + fresnele jako kontrast, doświetlenie tła, detalu.

greg napisał(a):podbijam.

Wlasnie otrzymalem swoja przesylke
Image

Po pierwszych testach znow zadowolony :) estetycznie wykonane, choc wygladaja delikatnie, swieca bardzo jasno - porownalbym to do 800W-1000W HMI - wiatraczki - wylaczalne - pracuja bardzo bardzo cicho. Bardzo sie ciesze bo potrzebowalem takich wlasnie lamp. Jak ktos ma pomysl jak zrobic przydatny tescik, ktory bedzie miarodajny niech da znac. Ja co prawda teraz wyjezdzam na tydzien na zdjecia i nie bede go mogl przeprowadzic wczesniej niz za tydzien, ale forum sledze takze zdalnie wiec bez problemu :)
Malin
Pro Member
Pro Member

Postprzez Arsen » 16 Gru 2011, 12:21

piec napisał(a):
Arsen napisał(a):http://www.ebay.com/itm/1200-LED-Studio-Lighting-color-temperature-adjustable-dimmer-battery-V-mount-/170700777954?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27be8f29e2#MRLOCATE

Co sądzicie o tej lampie? Wiem, że trochę droga, ale generalnie wygląda na full serwis i profeska ;).

Jesli dobrze rozumiem, ten uśmieszek w Twoim poscie, to jest żart? Bo ta lampa strasznie na zielono świeci.
Tak na marginesie, to większość chińskich lamp (przynajmniej tych, z którymi się spotkałem) daje zielone zabarwienie.

No właśnie wiedziałem, że gdzieś musi być haczyk. Zdjęciem się nie sugerowałem, bo wiadomo w PS można zrobić co się tylko chce, ale informacja o chińskich LEDach cenna - dzięki.
Arsen
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Gliwice

Poprzednia

Wróć do Oświetlenie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości