rav27 napisał(a):Tak, opłaca się. RAM jest tani jak barszcz, nie widzę sensu oszczędzania
Radeony mają lepszą wydajność samą z siebie? Bzdura. Od zawsze porównywalne modele Radeonów i Nvidii, były lepsze w wykonaniu tej drugiej firmy. Chyba że HD 6850 stoi "wyżej" na półce, to wtedy tak.

rav27 napisał(a):Tak, opłaca się. RAM jest tani jak barszcz, nie widzę sensu oszczędzania

Radeony mają lepszą wydajność samą z siebie? Bzdura. Od zawsze porównywalne modele Radeonów i Nvidii, były lepsze w wykonaniu tej drugiej firmy. Chyba że HD 6850 stoi "wyżej" na półce, to wtedy tak.
mtede napisał(a):Jak ja pracuję na FCP to nie mam możliwości (przy moich 2gb ramu ) przeskakiwania między FCP a Motionem, jeden drugi tyle mi zżerają ramu że nie ma szans by to działało chociaż w połowie płynnie.

nevoX napisał(a):rav27 napisał(a):Tak, opłaca się. RAM jest tani jak barszcz, nie widzę sensu oszczędzania
Nie wiem jak to wygląda na takich „zwykłych półkach”, ale jeśli chodzi o półki cenowe, to w tej samej Radeon wypada lepiej.
http://benchit.pl/karty+graficzne/ATI/R ... 870/-/1024

mtede napisał(a):rav27 napisał(a):Tak, opłaca się. RAM jest tani jak barszcz, nie widzę sensu oszczędzania
AE pawie nie wykorzystuje procka leci na grafice i ramie więc jak chcsz inwestować to ramu nigdy za dużo

Wróć do Sprzęt do edycji i montażu
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości