Kamerka GO PRO...... Informacje!

Re: Kamerka GO PRO...... Informacje!

Postprzez Cwany » 04 Lut 2012, 10:36

Szukam kogos z kto posiada gopro hd i jest w stanie wyporzyczyc na 2 dni zdjeciowe kamerki. Zdjecia beda realizowane w krakowie termin marcowy prawdopodobnie 2 weekend.
5dmII, 550d i cała masa akcesoriòw..
Awatar użytkownika
Cwany
Senior Member
Senior Member

Postprzez ngc » 05 Lut 2012, 21:46

Hej,

Oto obiecana poklatka z 16 godzin pracy GoPro:

Jak widać są trzy żródła światła: Ciepła lampa uliczna, zimne światło z budowy i światło zastane.
Są dwa przeskoki kamery, bo spadła z podstawy. Interwały 30 sekund, rozdzielczość 2592x1944.
Awatar użytkownika
ngc
VIP Member
VIP Member

Miejscowość: Szczecin

Postprzez kamel987 » 05 Lut 2012, 22:54

wyglÄ…da super ;)
Mam gopro, muszę spróbowac ;D

pytanie z innej beczki
Nie zagłębiałem się w timelaps, ale żeby zrobić aparatem dzień/noc to muszę ustawić go na automat?? No bo inaczej co ze zmiennym światłem?
kamel987
Prince of VDSLR
Prince of VDSLR

Postprzez mustafa » 20 Lut 2012, 12:52

Witam!

Mam pytanie?

Czy goPro sprawdzi się na wakacjach typu "backpacking" - jako jedyne narzędzie do filmowania.

Chodzi o kręcenie zwykłych ujęć nie tylko sportowych nie używając innych urządzeń filmujących (z uwagi na brak miejsca w plecaku na statyw, lustrzanke i obiektywy)

Czy ktoś juz coś takiego ćwiczył? Jak jest z jakością i czy można mieć jakikolwiek wpływ na parametry choćby blokada ekspozycji?

Filmy reklamowe sa faktycznie super ale sądzę że sztab ludzi pracował aby to wyszło zachęcająco a rzeczywistość może być zadziwiająco inna :)

Dzięki.
mustafa
Just Arrived

Postprzez kozaxx » 20 Lut 2012, 22:33

mustafa napisał(a):Witam!

Mam pytanie?

Czy goPro sprawdzi się na wakacjach typu "backpacking" - jako jedyne narzędzie do filmowania.

Chodzi o kręcenie zwykłych ujęć nie tylko sportowych nie używając innych urządzeń filmujących (z uwagi na brak miejsca w plecaku na statyw, lustrzanke i obiektywy)

Czy ktoś juz coś takiego ćwiczył? Jak jest z jakością i czy można mieć jakikolwiek wpływ na parametry choćby blokada ekspozycji?

Filmy reklamowe sa faktycznie super ale sądzę że sztab ludzi pracował aby to wyszło zachęcająco a rzeczywistość może być zadziwiająco inna :)

Dzięki.

Raczej ciężko
-nie masz żadnego wpływu na ustawienia (jest tylko automat)
-wszystko masz filmowane rybim okiem - zniekształcone (chyba, że dokupisz inny obiektyw ale to są koszty)
-nie ma ekranu podglądowego, więc nie widzisz co filmujesz (chyba, że dokupisz)
kozaxx
VIP Member
VIP Member

Postprzez kozaxx » 20 Lut 2012, 22:34

Cwany napisał(a):Szukam kogos z kto posiada gopro hd i jest w stanie wyporzyczyc na 2 dni zdjeciowe kamerki. Zdjecia beda realizowane w krakowie termin marcowy prawdopodobnie 2 weekend.

Możemy się dogadać, ale musiałbyś sobie po nią przyjechać do Katowic
kozaxx
VIP Member
VIP Member

Postprzez prefuse » 21 Lut 2012, 14:42

A jak rozwiązałeś problem z zasilaniem? Robiąc podobny timelapse, baterii wystarczyło mi na ok. 2,5 h tylko. Rozumiem, że mogę ją sobie podpiąć przez USB do jakiegoś lapka, ale jeśli np chciałbym zostawić GOPRO na dachu na 24h ?? Jakieś pomysły?
Canon 7D + slidekamery, glidecamy itd
Sigma 10-20mm f4-5.6 | Samyang 8mm f3.5 | CZJ 35mm f2.4 | Canon 50mm f1.8
vimeo sensi&
Awatar użytkownika
prefuse
Pro Member
Pro Member

Miejscowość: Chełm

Postprzez pemstudio » 21 Lut 2012, 15:06

prefuse napisał(a):A jak rozwiązałeś problem z zasilaniem? Robiąc podobny timelapse, baterii wystarczyło mi na ok. 2,5 h tylko. Rozumiem, że mogę ją sobie podpiąć przez USB do jakiegoś lapka, ale jeśli np chciałbym zostawić GOPRO na dachu na 24h ?? Jakieś pomysły?

Można dokupić dodatkowy akumulator z podłączeniem z tego co pamiętam.
pemstudio
Senior Member
Senior Member

Postprzez ngc » 21 Lut 2012, 15:14

Ale to i tak nie starczy na całą dobę, nawet nie na 12h.
Ja podłączyłem do zasilacza od telefonu komórkowego, takiego z wejściem na USB, a to do 220V.
Awatar użytkownika
ngc
VIP Member
VIP Member

Miejscowość: Szczecin

Postprzez pemstudio » 21 Lut 2012, 15:29

Posiadam Go Pro v1 i fakt używam go do video i na standardzie baterii wytrzymuje mi około 3-4h a z tego co wiem podczas TL ma dość ograniczony pobór prądu.
Fakt możliwość z ładowarka jest doskonałym wyjściem.
pemstudio
Senior Member
Senior Member

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pozostałe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości