Zastanów się jak ważny jest materiał, który chcesz odzyskać - generalnie każda dodatkowa ingerencja w kartę (np program do odzyskiwania) może sprawić, że już nie odzyskasz nic. (oczywiście często za pomocą takich programów można odzyskać dane).
Ja w tym roku straciłem dysk - bardzo bardzo ważny dysk, przerwa w dostawie prądu, komputer się wyłączył i dysk padł, w kilku miejscach powiedziano mi, że nie da się z tym już nic zrobić bo spalone są jakieś główne rzeczy (oczywiście o zwykłych programach do odzyskiwania nie było mowy), w kilku ceny zaczynały się od 2-3tys zl, na szczęście znalazłem firmę, która odzyskała praktycznie 95% - ku mojej ogromnej radości przepadły dane, które już nie były potrzebne.
Zmierzam do tego, że z własnego doświadczenia - jeżeli masz do odzyskania bardzo bardzo ważne dane, to może lepiej zaufać komuś kto się na tym zna.
Nie wiem czy to kryptoreklama czy nie, ale ja spędziłem wiele godzin szukając, ocierając się o zawał z nerwów o stracony materiał, więc podaję jakby ktoś potrzebował na Śląsku firma mieści się w Bytomiu, koszt odzyskania zamknął się jakoś w 300-400zł, nie pamiętam dokładnie.
http://www.informatyka.bytom.pl/index.php/kontakt.html