gdzie i jaki pas na osprzęt?

kable, zasilanie, karty pamięci, itp...

gdzie i jaki pas na osprzęt?

Postprzez kozaxx » 04 Sty 2012, 22:17

Jak w temacie - poradźcie proszę jakiś dobry pas na osprzęt, chodzi mi o trzymanie części osprzętu przy sobie.
Zdarza mi się filmować w miejscach gdzie nie ma możliwości zabrania ze sobą plecaka czy innych takich, a potrzebnych jest kilka obiektywów, 2 body itp. Kamizelka nie wchodzi w grę. Szukałem u wujka googla i alledrogo ale wszystkie pasy działają na zasadzie dopinania pokrowców które są razem z obiektywami przy zakupie, a mnie zależy na czymś szybkim w użyciu, coś jak pas z nabojami, jednocześnie bardzo mocnym, najlepiej takim żeby dało się podczepić również monopod czy glidecama, może nawet z założonym sprzętem.

Jakieś pomysły? a może są firmy które zrobią coś takiego na zamówienie, albo pozostaje samoróbka.
kozaxx
VIP Member
VIP Member

Re: gdzie i jaki pas na osprzęt?

Postprzez Jasiur » 29 Kwi 2012, 16:46

Wypróbuj produkty NEWSWEAR, używane głównie przez fotoreporterów (http://newswear.com/). Nawet jeśli nie podpasi Ci któryś z gotowych pasów, gama pokrowców z pewnością spełni Twoje oczekiwania - a do nich tanim kosztem zrobisz sobie pas (kupując pas, klips i plastikowe zaczepy np w pasmanterii). Pogrzeb po forach fotograficznych, gdzieś widziałem nawet fajny tutorial.
No i sam posiadam dwa takie futerały, jakość wykonania jest super, no i bardzo praktyczne nawet do codziennego użytku:)
Awatar użytkownika
Jasiur
Just Arrived

Miejscowość: Gdańsk

Postprzez przemyku » 03 Maj 2012, 17:56

Ja kupiłem zestaw lowepro S&F, pas, szelki i pokrowce na obiektywy. Generalnie bardzo wygodne bo wszystko masz przy sobie.
Jedyny minus kupiłem za duży pas i odciąłem metki, okazało się, że jestem szczuplejszy niż myślałem więc praktycznie nowy, dwa razy użyty pas będę sprzedawał i kupował ten sam tylko w mniejszym rozmiarze.
przemyku
New Member
New Member

Postprzez Skibek » 08 Maj 2012, 15:04

Ja od lat używam system pasa + szelek + pouczy LOWEPRO. Osobiście uważam, że nie ma konkurencji na rynku. Żadne szmaciane Tamraki, kolorowe Katy, czy inne Reportery.
LOWEPRO kilkadziesiąt lat zbiera doświadczenie i ich produkty są optymalnie skrojone pod użytkownika. Można je niemal dowolnie konfigurować.

Pas pozwala na zamocowanie 10-ciu pouczy (najróżniejszych wielkości) lub innych ładownic. Jeżeli masz sporo ciężkiego szpeju to warto dokupić szelki i lepiej rozłożyć ciężar. Można też dopiąć kamizelkę i do niej również podoczepiać wszelakie pokrowce.
Nikosie: D3s, D300, D200, D80IR, F5
Szklarnia: 14/2.8, 16/2.8Fish, 20/2.8, 24/2.8, 35/2, 35/2.8PC, 50/1.4, 50/1.2, 85/1.8, 135/2.0DC, 70-300VR, 500...
Awatar użytkownika
Skibek
New Member
New Member

Miejscowość: Płock

Postprzez Jasiur » 16 Maj 2012, 19:02

Skibek napisał(a):Ja od lat używam system pasa + szelek + pouczy LOWEPRO. Osobiście uważam, że nie ma konkurencji na rynku. Żadne szmaciane Tamraki, kolorowe Katy, czy inne Reportery.
LOWEPRO kilkadziesiąt lat zbiera doświadczenie i ich produkty są optymalnie skrojone pod użytkownika. Można je niemal dowolnie konfigurować.

Kłóciłbym się co do konkurencji z Newswear'em, ale z tego co się orientuję to jest odwieczna walka na wszelakich forach co do tych produktów obu firm.
Awatar użytkownika
Jasiur
Just Arrived

Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Skibek » 17 Maj 2012, 09:00

No, no... Najlepiej byłoby potestować z miesiąc jeden system i drugi. Warto też porównać cały asortyment obu firm. Nie znam dokładnie wpomnianego przez Ciebie systemu, ale Lowepro naprawdę ma kompleksowe wyposażenie. Co prawda jest bardziej zorientowane pod foto niż pod wideo, ale myślę, że filmowcy też go cenią.
Nikosie: D3s, D300, D200, D80IR, F5
Szklarnia: 14/2.8, 16/2.8Fish, 20/2.8, 24/2.8, 35/2, 35/2.8PC, 50/1.4, 50/1.2, 85/1.8, 135/2.0DC, 70-300VR, 500...
Awatar użytkownika
Skibek
New Member
New Member

Miejscowość: Płock

Postprzez przemyku » 19 Maj 2012, 22:11

ostatnio lowepro wypuścił plecak dedykowany DSLR (trzy rozmiary).

Miałem w rękach całkiem niezły. Mimo wszystko wolę torbę
przemyku
New Member
New Member

Wróć do Pozostałe

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości