Właśnie około północy udało mi się przebrnąć przez cały ten temat i jak już zamknąłem i dla odreagowania wszedłem na inną stronę oczom mym ukazała się odpowiedź na powyższy temat
czy siÄ™ da?
http://demotywatory.pl/3583420/Chiny
Tam nie ma problemów jak, tam się robi a nie pier....
mimo, że sam jestem na bardzo low lewel , lepiej, nawet dopiero na etapie zakupu lustra, to wyznaję stara zasadę,
ludzie gadają, że się nie da tak długo, aż przychodzi ktoś kto o tym nie wie, że się nie da i to robi.
Wiadomo, że łatwiej w kilka osób, pytanie jednak nie brzmiało "czy lepiej KAMEROWAC wesele jednym lustrem w jedną osobę, czy lepiej w pięć osób i 10 kamer", pytanie brzmiało "czy się da" (i tu dla wyjaśnienia , domyślam się ,że nie chodziło o to czy się da tak żeby z tego nic nie wyszło, bo tak da się nawet wspomnianym telefonem, tylko czy się da zrobić to sensownie). Odpowiedź - tak da się, na co jest wiele przykładów firm, jednakże na pewno jest znacznie trudniej, na pewno będzie to bardzo ciężka robota i generalnie raczej na pewno będzie to gorsze niż robione przez 2 osoby (zakładając, że poziom i umiejętności tych 2 będą takie same jak poziom tego jednego).
Był gdzieś w sieci taki fajny przykład (nie jestem sobie teraz w stanie dokładnie przypomnieć), w każdym razie był jakiś bieg gdzieś wysoko w górach, w którym ustalony był pewien rekordowy czas. Czasu tego nie udało się pobić nikomu przez jakieś 12 lat, uznany był za czas nie do pobicia do momentu aż jednej osobie się udało. W tym samym roku, w którym ten niepobity przez 12 lat czas został przekroczony przez jedną osobę, znalazło się jeszcze innych 40 osób, którym też się udało. Psychologicznie było to wytłumaczone mniej więcej właśnie na takich zasadach - ktoś pokazał, że się da, wiec za taki fakt zostało to przyjęte, a nie jak wcześniej. Tak samo przy wyjściu 5dmk2 śmiano się z filmowania aparatem, było to niemożliwe. Pojawił się jeden film, który pokazał, że się da i wyniki mamy widoczne choćby przez to forum.
http://demotywatory.pl/3582318/NIE-MA-R ... EMOZLIWYCH