FCPX wtyczki i inne badziewia

FCPX wtyczki i inne badziewia

Postprzez Baal » 02 Sie 2011, 10:28

Witam, wlasnie nabylem nowego imaca a do tego fcpX. Jestem zarowno swiezakiem w obydwu sprawach- nigdy wczesniej nie uzywalem maca jak rowniez nigdy wczesniej nie uzywalem final cut pro. Zaczalem od ogladania mnostwa poradnikow na youtube- lynda itp jak obslugiwac to cudo.
Teraz pytanie- jakie pluginy polecacie - do poprawy kolorow itp- z tego co wiem to magic bullet wyda dzialajace pluginy na fcpx dopiero pod koniec lata. Macie jakies ciekawe wtyczki do polecenia- glownie chodzi mi o jakies denoisery i jakies kolorki - cinestyle itp- nie wiem jak to sie do konca nazywa.
Przszukiwalem forum ale malo znalazlem do fcpx bo to dosyc nowy program.
Pozatym jakie poradniki oprocz lynda polecacie?
Ostatnie pytanie- nie zalezy mi na mega profesjonalnym skladaniu filmow- jak na razie- czy final cut pro x mi wystarczy czy powinienm uzywac jeszcze jakis innych programow? z tego co widze na forum to ludzie dzialaja na kilku programach jednoczesnie- jak dla mnie to na razie czarna magia.
pozdrawiam, wysylam calusy i zycze milego dnia!
Szymon
Baal
Just Arrived

Re: FCPX wtyczki i inne badziewia

Postprzez RyanCam » 02 Sie 2011, 12:55

To poczytaj więcej o fcpx - ma w sobie spore możliwości, przecież w nim siedzi sporo z cenionego Color. Pobierz wszystkie dodatki (jest taka opcja w menu) i pojawi się sporo "cinestyle", które można modyfikować niemal do woli. Na dodatkowe pluginy przyjdzie poczekać - to nowy program, miesiąca nawet nie ma ;) Ale to co jest, jest niezłe.

Final cut X wystarczy do zrobienia prawie wszystkiego. Brakuje kilku opcji dla profesjonalistów, dojdą z czasem. Jednak już dziś można wiele na nim zrobić.
2x 550d, 600d, 5dMK2, Apple Mac Pro, Macbook pro (2011), FCS 3, FCP X
wideofilmowanie warszawa
RyanCam
VIP Super Member
VIP Super Member

Postprzez Baal » 02 Sie 2011, 13:25

Dziekuje bardzo za odpowiedz.
Szymon
Baal
Just Arrived

Postprzez Baal » 02 Sie 2011, 15:15

wlasnie znalazlem informacje o wtyczkach fx factory pro. ktos ich juz uzywal na fcpx?
tutaj link do strony producenta:
http://www.noiseindustries.com/fxfactorypro/
Baal
Just Arrived

Wróć do Na Mac

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości