Ekscytujące wieści z Canona

nowe modele filmowych lustrzanek

Re: Ekscytujące wieści z Canona

Postprzez PaweÅ‚ » 25 Maj 2010, 00:01

Telewizja może i nie. Ale kino to już co innego, i tą różnicę widać
Awatar użytkownika
Paweł
Member
Member

Miejscowość: Kraków

Postprzez WFanus » 25 Maj 2010, 00:28

Paweł napisał(a):Telewizja może i nie. Ale kino to już co innego, i tą różnicę widać

Racja, a ja gupek zastanawiałem się po co prezes największej sieci kin Polsce, tak mi się znacząco kłania, kiedy psa wyprowadza, a ja śmieci wyrzucam. On po prostu chce wyświetlić sobie moje filmy z 550tki:) Pozdro, WF
WFanus
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez psychoraper » 25 Maj 2010, 09:25

WFanus napisał(a):Swego czasu, potrzebowałem żeby ktoś mi zrobił pokaz zdjęć w full-HD, zwróciłem się do jednego z większych studiów animacji cyfrowej (by ich nie kompromitować, to nie podam nazwy, a wierzcie mi oglądacie ich twórczość codziennie w reklamach) to mi powiedzieli, że oni nie mają nagrywarki blue-ray, żeby mi zapisać taką animację

???? wesołe :D To nie mogłes im powiedziec zeby Ci od biedy zrobili DivXa? :D
Chodzi o to ze oni operują w innych systemach przenoszenia danych (obrazu) itp. i dlatego dla nich zwykłe uzyteczne xvidy, divxy czy movy to zło. I więcej czasu spędzają na śmianiu sie z Ciebie ze jestes lamer zamiast sie zabrac do roboty i zrobić tak zebyś był zadowolony.

to jednak nie zmienia faktu ze aż dziw bierze ze np. Canon nie zrobi tanszych kamer z FullHD i bez tej kompresji, tylko ładuje te cuda do... aparatów fotograficznych :D
Awatar użytkownika
psychoraper
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez rafilm » 26 Maj 2010, 14:54

WFanus napisał(a):to mi powiedzieli, że oni nie mają nagrywarki blue-ray, żeby mi zapisać taką animację, bo nie potrzebują czegoś takiego

Witam, jak dla mnie, to mają racje, ze nie inwestują w takie rzeczy, bo to jest format, który wkrótce umrze śmiercią naturalna, lub pozostanie bardzo niszowy.

Pozdrawiam,
Rafilm
Agencja modelek fotoCasting.pl - Modelki do Twojego filmu:-)
Lidero.pl - Kursy i szkolenia
rafilm
VIP Super Member
VIP Super Member

Postprzez Arsen » 26 Maj 2010, 15:07

A jakieś argumenty na poparcie tej tezy. Pytam z czystej ciekawości, a nie przez złośliwość :P.
Arsen
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Gliwice

Postprzez PaweÅ‚ » 26 Maj 2010, 15:08

WFanus napisał(a):
Paweł napisał(a):Telewizja może i nie. Ale kino to już co innego, i tą różnicę widać

Racja, a ja gupek zastanawiałem się po co prezes największej sieci kin Polsce, tak mi się znacząco kłania, kiedy psa wyprowadza, a ja śmieci wyrzucam. On po prostu chce wyświetlić sobie moje filmy z 550tki:) Pozdro, WF

Dla przykładu Dom Zły był kręcony na EX-3 z letusem. O takich zastosowaniach mówię prosze pana
Awatar użytkownika
Paweł
Member
Member

Miejscowość: Kraków

Postprzez WFanus » 21 Cze 2010, 14:56

Fascynujące wieści płyną z canonrumors.com

New Stuff!
I’ve received a few pieces of info for an announcement in the middle of July. It appears July12/July 13 or July 19/July 20, we haven’t nailed it down exactly yet. More will come soon.
There will be a 2nd announcement cycle in August.
There will probably be a DSLR announcement (60D/3D) as well as other cameras and accessories. Do not expect a 1Ds Mark IV at this time.

Czyli niedługo! (pewnie znowu się skończy poprawkami w języku fińskim do 7D, ale pomarzyć można) Pozdro, WF
WFanus
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez Amadi » 02 Wrz 2010, 16:56

Nie chce mi się kolejnego tematu na nowe niusy zakładać.

Tu macie garść zabawek, miedzy innymi:
- dwie nowe kamerki semi pro (chyba 1/3'', nie doczytałem)
- kamera 2/3'' z przetwornikiem 4K i obiektywem o ekwiwalencie zakresu 24-480 mm f/1.8-3.8.
- obiektyw do kamer 8K
- aparat rozróżniający 6 a nie 3 kolory podstawowe z 50 Mpix-owym przetwornikiem.

Źródłem jest Philip Bloom, wpis po angielsku, link poniżej:
http://philipbloom.net/2010/09/01/canon-4k-concept-camera-and-first-images-from-canon-expo-on-ny/

------------

W sumie, tak sobie myślę, że jeśli do czegoś takiego jak powyżej miałoby się sprowadzać prowadzenie niusów na portalu to jest to do ogarnięcia w 2 osoby, grunt żeby obie w miarę codziennie przeglądały ileś stron z niusami i miały na tyle sprawne mózgi żeby umieć się odnieść do prezentowanych treści w kontekście vdslr.
http://www.youtube.com/user/Amadi00
W moim nicku nie ma "n", dammit
Awatar użytkownika
Amadi
Moderator

Miejscowość: Warszawa

Poprzednia

Wróć do Zapowiedzi i plotki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości