Edycja filmów z 550d w sony vegas, jaki sprzęt

jaki komputer, karta, procesor, itp...

Edycja filmów z 550d w sony vegas, jaki sprzęt

Postprzez anonimek » 14 Gru 2011, 11:54

witam mam zamiar kupic niedlugo canona 550d i mam takie pytanie co musze zmienic zeby na moim sprzecie w miare dało sie montowac krotkie filmy 720p do 10 min w sony vegas 10. Niechcialbym zmieniac procesora ani płyty głownej czy jeżeli bede miec 3 gb ramu (wiecej xp nie wykryje) to cos sie polepszy? Teraz jak montuje filmy w mov. 720p to troche w podgladzie filmow jest zla synchronizacja dzwieku z obrazem tak 2 sekundy opoznienia. Wiem ze mam sprzet slaby, ale finanse tez mnie ograniczaja. Takze nie piszcie mi sprzetu za 5 tysiecy. Niechciałbym także zmieniac systemu bo mam oryginalny, a wydawac znow 350 zł za system mi sie nie widzi.

oto moj sprzet
dysk 1 TB SAMSUNG HD103SJ
dvd lg HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP21
karta graficzna NVIDIA GeForce 8600 GT
procesor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
1,5 gb ramu
płyta główna M61SME-S2
Microsoft Windows XP Home Edition Dodatek Service Pack 3
anonimek
Just Arrived

Re: Edycja filmów z 550d w sony vegas, jaki sprzęt

Postprzez FireBird » 14 Gru 2011, 15:13

Przede wszystkim karta: osobiscie mam Radeona HD 4850 i jest w miare zadowalajaco - nie jest to nowa karta co prawda, ale dzieki temu jest tez tania - mniej niz 300zl (jeśli ja miałbym zmieniać, to chyba na GeForce'a GTX 560, tyle, że to już jest droższa opcja...). Nie wiem jak z nowymi kartami i tak samo czy Radeony w ogole sa kompatybilne z Twoja plyta glowna bo tego nigdy nie ogarnialem... Jesli chodzi o pamiec: zdecydowanie 3GB minimum - do 8 mozna spokojnie brac bo widac jeszcze roznice, ale to juz musialbys sie na W7 przesiasc jak to sam slusznie zauwazyles. Co do procka: najlepiej znalezc cos na 4 rdzenie - Vegas wykorzysta wszystkie. Ja mam Athlona 2,6 GhZ i jestem b. zadowolony...
Pozdrawiam.
P.S. Napisałeś, że masz problem z rozjeżdżającą się ścieżką dźwiękową z obrazem: nie wiem na ile jesteś 'wtajemniczony' w Vegas'a, ale możesz zrobić szybki pre-render: zaznaczasz interesujący Cię obszar i szybka kombinacja: Shift+B. Powinno już być płynnie i gładko :-) *Swoją drogą, ta kiepska synchronizacja wynika pewnie ze słabego kompa...
Awatar użytkownika
FireBird
Member
Member

Wróć do Sprzęt do edycji i montażu

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości