AdamWalenda napisał(a):- Co to za materiał na tym naramienniku? Gąbka/ czy może jakaś Guma?
Twardsza gąbka akustyczna, tak mi się przynajmniej wydaje ze zdjęcia.
AdamWalenda napisał(a):- Gdzie to kupić? I czym to dociąc na wymiar?
Na allegroAdamWalenda napisał(a):- Jak zamontować? Na klej/ Taśmę dwustronną?
Myślę, że dobra taśma by wystarczyła ale klejenie również by nie zaszkodziło.
AdamWalenda napisał(a):- Gdzie mogę kupić ciężarki, które zamontuję na tyle naramiennika? Czy może wykonac je samemu? Jeśli tak to o jakiej wadze najlepiej?
Hmm, dziwne pytanie. Skoro wykonałeś tak fajnie wyglądającego (prawie) riga to powinieneś wiedzieć, że wyciąć krążki/bloczki ze stali to żadna filozofia. Co do wagi to zależnie co będziesz montował na rigu, powinno to działać na zasadzie przeciwwagi.
AdamWalenda napisał(a):Myślałem również o zastosowaniu statywu naramiennego z allegro za 40 zł, ale jest słabej jakości i raz mi pękł.
Ja zastosowałem właśnie zwykły chiński statyw naramienny za jakieś 60 zł i póki co nie narzekam. Z tego co się orientuje to bardzo rzadko się zdarzały przypadki żeby pękł więc jestem zdziwiony. W którym miejscu?
AdamWalenda napisał(a):Ps. Czy to normalne, że miałem problem kupić rurki na fi 15 mm? Kurcze prawie nigdzie tego nie ma?
Jaka grubość ścianki? Takie 1mm znajdziesz w każdej castoramie, Leroy Merlin itp. Z tym, że nie każda ma prezycyjne 15mm, najlepiej wziąć swoje konstrukcje i sprawdzić jak pasuje. Ja już się naciąłem..
PS. Widzę na Twojej stronie, że masz zamiar sprzedawać te swoje produkty komercyjnie. Jaka będzie cena brutto?
Troszkę "brzydko" z Twojej strony, że umieszczasz nie swoje zdjęcia. Akurat fotka którą tam umieściłeś przedstawia X-rig amerykańskiej firmy Express35