SylwekK napisał(a):Najświeższy filmik z udziałem mojego sterownika:
Zapraszam do oglądnięcia![]()

Krystian_K napisał(a):Chciałbym zaprezentować Wam mojego slidera. Nie jest może z napędem elektrycznym, ale napęd jaki zastosowałem sprawdza sie wyśmienicie. Całość ma długość 120cm, rzeczywisty przejazd aparatu-kamery to około 105cm. Aby pokonać ten dystans trzeba zrobić około 750 obrotów korbką więc spokojnie można zrobić od 250 do 750 zdjęć czyli od 10 do 30 sekund filmiku na jednej jeździe(oczywiście można zrobić dowolną ilość regulując sobie ilość obrotów na jedną klatkę). Jedynym mankamentem przy używaniu go jako slidera do kamery i normalnego filmowania to lekki szum podczas przejazdu - dlatego rekomenduję go do timelapsów, ewentualnie do podłożenia potem ścieżki dźwiękowej. Można montować go do dwóch statywów. Uchwyt gwarantuje pracę w każdej pozycji, pion, poziom, na lewym/prawym boku a nawet do góry nogami;)
Na mojej stronce http://www.klysewicz.pl możecie obejrzeć timelapsy robione tym właśnie sprzętem.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany takim sliderkiem mogę mu go zrobić za 200zł + koszty wysyłki, oczywiście bez głowicy widocznej na filmiku. Rozmiar może być dowolny od 80 do 200cm (cena podana wyżej jest za 120cm). Mogą równieź wystąpić nieznaczne różnice w końcowym wykonaniu - oczywiście na plus nie na minusTen z filmiku wykonałem dla brata z UK.

pemstudio napisał(a):Bardzo pomysłowe rozwiązanie myślałem o takich rurkach kiedyś dla siebie ale padło na szynę jednak.

Krystian_K napisał(a):Jedynym mankamentem przy używaniu go jako slidera do kamery i normalnego filmowania to lekki szum podczas przejazdu - dlatego rekomenduję go do timelapsów, ewentualnie do podłożenia potem ścieżki dźwiękowej.

qetan napisał(a):a może spróbuj naciągnąć na te łożyska kawałki izolacji termokurczliwej? powinno to wyciszyć szum kółek a jednocześnie nie powinno źle wpływać na jazdę bo ta izolacja jest dość twarda.
Pomysł bardzo fajny, zwłaszcza jeśli chodzi o koszt, tylko jak z wagą całego zestawu?...bo to sama stal?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości