Witam!
Mam dosc spory problem z programem CineForm NeoScene posiadam wersje 1.4.2 build 133, "przerabialem" nim znajomemu niekiedy pliki *.m2t na *.avi, aby mogl zmontowac na slabszej maszynie cos w HDv.
Kilka dni temu zakupilem Canona 5DMK2 do filmowania jak wiadomo zapisuje on pliki *.mov po lekturze forum oraz bloga wywnioskowalem iz NeoScene ktorego mam "lyknie" bez problemu te pliki aby przekonwertowac je do *.avi (tak jak to robilem bezproblemowo z *.m2t), zeby ulatwic sobie montaz pod vegasem.
Zainstalowalem wiec najnowszego QT poniewaz nie mialem kodekow do plikow *.mov i tu wielka niespodzianka co prawda wybieram plik *.mov ale gdy dam "convert" w okienku gdzie wyswietlaja sie logi mam taki komunikat:
"erro: m_graph->ConnectDirect(outputPin,inputPin,0) (0x8000402207 - Nie istnieje identyfikator SID właściciela w subskrypcji dla konkretnych użytkowników). in (DirectShowGraph.cpp at 298).
Format not supported in NeoScene"
Pliki *.mov w systemie dzialaja bez zarzutu, ponadto zainstalowalem wszystko od nowa(sadzac ze to moze wina systemu) tzn. system, kodeki QT oraz CineForm NeoScene i nadal ten sam problem, zainstalowalem zamiast QT pozniej caly pakiet kodekow K-liteCodecPack tez nic nie dalo, zainstalowalem QTalternative tez nic, wszystkie zmiany kodekow dokonywalem na nowym systemie (mialem zrobiony obraz ghostem).
W koncu sciagnalem triala ze strony producenta sadzac ze moze moj program jest "stary" w nowej wersji ze strony jest to samo *.m2t ida bez problemu a *.mov ten sam blad. Program instalowany na nowym windows XP 32bit oraz 64bit
Mam dwa komputery wiec instalowalem to wszystko jeszcze na WinXP 64bit - mam tam Vegasa 9b 64bit i w nim kodeki CineForm dzialaja a przez neoscene nie chca ;/
Na forum znalazlem plik dodany przez Pana Krzysztofa o nazwie sampleNEOSCENE.avi aby sprawdzic czy napewno dziala on po imporcie do vegasa wszystko chula tylko HDLink nie chce ;/
Prosze o pomoc bo skonczyly mi sie pomysly - pisalem do cineform w odpowiedzi polecili zainstalowac najnowszy QT i QTPlayer jako ze to nic nie dalo po kolejnym e-mail nie odpisali ;/
Edit:
Wrzucilem ten plik z 5dmk2 do programu GSpot i oto co otrzymalem:
Codec: avc1 Name:H.264
Status: Codec Status Undetermined
Edit2:
Zainstalowalem Windows 7 Ultimate 64bit zainstalowalem wersje ze strony producneta i rowniez nic nie chce lyknac plikow - sciagnalem ze strony canona filmik wykonany tez tym aparatem dla testu i rowniez nie chce go przerobic.
Niemozliwe zeby na 3 systemach ten program nie dzialal cos robie zle ale nie wiem co - prosze o porady poniewaz bez niego montaz mov-ow pod vegas to dosc ciezka sprawa dlawi sie.