Charakteryzacja – gdy puder nie wystarcza...

Charakteryzacja – gdy puder nie wystarcza...

Postprzez gigacz » 30 Paź 2011, 17:43

Moi drodzy, chyba już wiecie po tytule o czym będzie ten wątek. O pewnych podstawach by uzyskać taki, a taki efekt. Byśmy wymienili się poradami i czym tam popadnie – zależy kto czego będzie potrzebował.

Mi na przykład na początek nie chodzi o robienie ran postrzałowych i innych dziwactw. Chodzi mi o podstawy by uzyskać jak najbardziej atrakcyjny widok dziewczyn. Nie będę ukrywał, najbardziej ciekawi mnie charakteryzacja kobiet by wyglądały „sexi” (prawie jak w tych rosyjskich teledyskach : ) .

Wiem, że do większości potrzeba profesjonalnych charakteryzatorów, ale wiadomo – wiele rzeczy da się zrobić taniej, samemu, itp. Może nie identycznie, ale pewne podstawy, które na nasz zerowy budżet okażą się wystarczające.

Przeglądałem tutoriale na youtube gdzie jakieś dziewczyny wypowiadają się co i jak malować. Coś tam liznąłem, ale nadal jest to dla mnie kosmos. Ciężko było znaleźć cokolwiek o malowaniu np. modelek do sesji zdjęciowych.

A wy robiliście coś do swoich filmów? Ja póki co jedyne co potrafię to operowanie poduszeczką z pudrem : ).
Wiecie może jak uzyskać efekt świecącej, lśniącej skóry? Jest to naoliwienie oliwką czy coś?
gigacz
Member
Member

Miejscowość: Płock

Re: Charakteryzacja – gdy puder nie wystarcza...

Postprzez t-jack » 30 Paź 2011, 18:37

Oliwka daje dobry rezultat błyszczącej skóry, na buzię base kryolan (cieniowanie, na pewno nie 1 kolor), dalej puder ryżowy, a potem to już wedle uznania, cienie, szminki, kontury, supry, kwestia efektu.

Do ran bardzo dobrze sprawdza się płynny lateks, sztuczna krew (w dwóch odcieniach - żylna i tętnicza) oraz odrobina supry czarnej.
Personal site: http://t-jack.pl
Gear for Rent: http://gravefilms.com
Awatar użytkownika
t-jack
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Podkowa Leśna k. Wawy

Wróć do Sztuka operatorska

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości