Canon EOS C300

nowe modele filmowych lustrzanek

Re: Canon EOS C300

Postprzez Bananowy_Joe » 05 Lis 2011, 22:11

http://reduser.net/forum/showthread.php?42130-M-X-REEL-R3D-s
Dużo lepsze niż te poprzednie, a i serwer szybszy. W ogóle na tej stronie jakby dobrze poszukać to są setki, jak nie tysiące sampli.

Od miesiąca bawię się plikami R3D i do teraz zbieram szczękę z podłogi. Posiadając lapka z i3, 6gb ramu i jakąś tam kartą graficzną 512mb jestem w stanie pracować z tymi plikami. Co prawda na 1/4 rozdzielczości, ale raczej mój 15 calowy ekran dużo więcej tych pikseli nie wyświetli.
Bananowy_Joe
Senior Member
Senior Member

Postprzez WFanus » 06 Lis 2011, 12:32

Świetnie. Testowałem pliki REDa w lightroomie i photoshopie. Nie jest to do końca RAW w pojęciu fotograficznym, ale jakość w porównaniu z plikiem 5d2 robi wrażenie (na pewno pomaga 4K - przypominają trochę jpg z kopresją lanczosa, albo tiffy z komprezją LZW) Tę dyskusję zatem można zakończyć - pliki w REDa są lepsze i tyle. Czyli pomysł Canona żeby popracować nad kompresją ma sens. Pewnie canon nie chce nazywać tego RAWem, bo by się fotografowie oburzyli. REDami mało kto fotografuje (jeszcze, choć w zapowiedziach Scarleta jest obsługa autofocusa do obiektywów Canona - to kolejna rewolucja tym razem w fotografii) więc nazywają sobie to coś co wychodzi z kamery RAWem. A co do ostatnich wątków, to rzeczywiście te REDy lepiej "chodzą" na Premierze niż Canony. Czyli RED: Canon 3:0. Pozdro, WF
WFanus
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez Arsen » 06 Lis 2011, 13:58

Posiadacze EPICa bardzo narzekają na firmware swojej kamery. Pisze o tym nawet Filip Bloom na swoim blogu więc jestem bardzo ciekawy, jak będzie działał ten AF ze szkłami Canona.
Arsen
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Gliwice

Postprzez greg » 22 Lis 2011, 18:00

Jakby ktos wlasnie byl w Uk i mial chwile czasu i ochote pomacac to tutaj:

http://www.visuals.co.uk/canon_c300_open_day.php
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Wolverhampton UK

Poprzednia

Wróć do Zapowiedzi i plotki

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości