Canon 5d mk II - Gdzie najtaniej ?

gdzie i za ile kupić

Postprzez nonsense » 28 Maj 2011, 10:30

Witam.
Jako, że przymierzam się do zakupu Canona 5d mk 2 i nie chce przepłacić stąd nasuwa się pytanie. Czy znacie jakiś sklep ( może być zagraniczny USA/UK lub inne państwo ) w którym można dostać po okazyjnej cenie nową piątkę ? Jeśli z usa to biore bez cła także warto to wziąć pod uwagę. Przeszukałem trochę i na nic konkretnego nie napotkałem. Gdzieś na allegro można dostać za ok. 7400 ( domniemam, że sprowadzane ), więc jeśli ktoś z was zna jakiś konkretny sklep albo ma link do aukcji na ebayu to byłbym wdzięczny. Ewentualnie w ramach podziękowania za link z piątkką po okazyjnej cenie mogę komuś z forumowiczów zaoferować sprowadzenie po kosztach.

Pozdrawiam i z góry dziękuje !
nonsense
Just Arrived

Postprzez greg » 28 Maj 2011, 10:44

Jesli mozesz bez cla z usa, to dalsze szukanie w europie jest strata czasu:) wrzuc sobie ebay.com I wpisz co szukasz:)
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Miejscowość: Wolverhampton UK

Re: Canon 5d mk II - Gdzie najtaniej ?

Postprzez nonsense » 28 Maj 2011, 11:45

No właśnie nie do końca. Najtaniej na ebayu nowe body widziałem po 2699$ więc wychodzi tyle co na allegro ( przy kursie 2.8)
nonsense
Just Arrived

Postprzez greg » 28 Maj 2011, 11:54

No to jestem mocno zdziwiony. A kupujÄ…c z hong-kongu tez masz opcje bezclowÄ…?
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez nonsense » 28 Maj 2011, 11:57

Mam rodzinę w USA także zawsze jak zamawiałem to udawało się bez cła kupić także jeśli chodzi o inne państwa to raczej cło trzeba doliczyć.
nonsense
Just Arrived

Postprzez greg » 28 Maj 2011, 12:03

To faktycznie wychodzi, że cena 7400 jest atrakcyjna. Ostatnio było jednak bardzo dużo w mediach na temat przewałów. Tak więc należałoby zrobić wszytko by sprawdzić sprzedawcę. Pofatygowałbym się nawet spory kawałek by odebrać osobiście - i zapłacić przy odbiorze.

Właśnie posprawdzałem sobie ceny u mnie w UK i najtańsze body w sklepach chodzą w przeliczeniu po 7800 na tyle na ile na szybko sprawdziłem.
Awatar użytkownika
greg
King of DSLR
King of DSLR

Postprzez szumi » 11 Wrz 2011, 21:31

Dołączam się do tego działu z pytaniem na które nie znalazłem odpowiedzi używając opcji szukaj na tym forum.

Pytanie brzmi jak jest z formatem PAL kupujÄ…c aparat w USA. W europie pracujemy w systemie PAL natomiast w stanach w NTSC.

Nie miałem nigdy aparatu a chce kupić canona 5d i to w stanach bo wychodzi taniej i tu moje pytanie czy jak go tam kupie nie będę miał problemów z PALEM można normalnie go przełączyć z NTSC na PAL i odwrotnie??
szumi
New Member
New Member

Miejscowość: Kraków

Postprzez ngc » 12 Wrz 2011, 13:01

Mozesz wybrac z menu czy chcesz grać w PAL czy NTSC.
Zreszta dla obrazkow wrzucanych tylko do netu, a nie do TV, to zadna roznica.
Awatar użytkownika
ngc
VIP Member
VIP Member

Miejscowość: Szczecin

Wróć do Dostępność i ceny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości