Witam,
Mój pierwszy post na forum mam nadzieję, że nie zostanę zjedzony przez starych wyjadaczy Smile
Do tej pory korzystałem z Uleada. Jednak coraz bardziej skomplikowane projekty zmusiły mnie na przejście na coś... bardziej zaawansowanego. Z racji, że w Photoshopie siedziałem od lata a i w ostatnich czasach liznąłem After Effecta wybór padł na Adobe Premier.
Tutaj zaczyna siÄ™ problem.
Komputer nie do końca radzi sobie z wyjściowym kodekiem x.264 (filmujemy lustrzankami Canon d550). Kompletnie natomiast z tym kodekiem nie radzi sobie Premiere Smile Do tej pory konwertowałem sobie pliki w mpeg2... Ale równało się to z stratą ogromnej ilości czasu na konwersję i stratę jakości. na chwilę obecną nie mam szans na kupno komputera za więcej niż 3 tys. złotych więc rozwiązania musiałem szukać gdzie indziej.
Wpadłem na pewne rozwiązanie.
Czy istnieje możliwość zmontowania filmu z plików w małej rozdzielczości (z którymi poradzi sobie komputer i program), a następnie - gdy projekt będzie skończony - podpięcie w ich miejsce plików w pełnej rozdzielczości?
Czy to jest dobre rozwiÄ…zanie?
I jeżeli da się to zrobić to jak? Smile (Premiere CS4)
Mam nadzieje, że nie strollowałem, mój post jest czytelny i nie było wcześniej podobnego wątku Smile