tradycyjnie szukałem ale nie znalazłem
Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek może mi pomóc ?
A) Nagrałem materiał w formacie 1200 50 klatek (aby go zwolnić w twixtorze) oraz 1900 25 klatek, czy tworząc w Sony Vegas nowy projekt mam wybrać rozdzielczosć projektu 1200 czy 1900 ? (rozumiem że przeskaluje w dół lub górę) na logikę powinienem brać jakość gorszą ? Ale czy ma to jakiekolwiek znaczenie ? Z drugiej strony jak 90% materiału mam w 1900 to po co go pogarszać.
B) Jaki wybieracie plik wyjściowy w SV ?
C) Czy dekompresja ma sens w przypadku 60D ? mam gdzieś 8bit, a przerobiony materiał np. MPEG_Streamclip_1.2 strasznie muli ... SV bardzo dobrze radzi sobie z surówką na stosunkowo cienkim kompie (i5 2.5, 4GB ram, windows 7)
D) Co robię źle (patrz screen). Do renderingu i zapisaniu piku mam takie paski w dynamicznych scenach ..Dzieje się tak przy rożnych formatach docelowych i różnych rozdzielczościach
http://imageshack.us/f/703/clipboard02hy.jpg/
Proszę kliknąć na duży i zobaczyć rowerzystkę :/. Oczywiście w surówce tego nie ma, wszystko jest płynnie..

E) Mam sceny nagrywane o różnej porze złotej godziny
Każdy film ma niestety nieco inną kolorystykę ...
F) Ściągnąłem demo Twixtora, dodaje tradycyjnie czerwony krzyż ale na prawie całej scenie w której użyłem Twixtora mam po prostu czerwony ekran. Czerwony cały i nic więcej, czy to kwestia jakiś ustawień czy może zwykły błąd ? (przeinstalowanie wtyczki nie pomaga). Czy możecie polecić coś zamiast Twixtora pod Sony Vegas lub samodzielnego ?
Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość