QlerSJ napisał(a):Hej, z tego co wiem, to niekoniecznie Magic Lantern Ci pomoże w wyeliminowaniu szumów związanych z poziomem ISO, który pewnie ustawiłeś na AUTO. Powiem Ci, że z kitowym obiektywem raczej ładnych nocnych ujęć z małą ilością swiatła nie zrobisz, ale jeśli masz jakiekolwiek źródło światła typu Latarnia, lampka w pokoju, to u mnie na tym samym aparacie całkiem przyzwoicie obraz wyszedł na takich oto ustawieniach:
Migawka: 1/60,
Przysłona: 4.0,
Czułość wg ISO: 400
To jak na razie moje najlepsze wypróbowane ustawienia do ujęć z niedoborem światła, ale u ciebie może to wyjść trochę inaczej, zależnie od oświetlenia. Najlepszym wyborem jest zakup jasnego obiektywu, podobno na początek dobrym wyborem jest Canon EF 50mm f/1.8 II za ok. 400 zł. Wiem, że to nie do pomyślenia, że dopiero co kupiłeś droższy aparat i już miałbyś dokupować obiektyw, ale to podobno dobra inwestycja. Jeśli opinia o nim się sprawdzi i będę miał wystarczające fundusze, to też go kupię!
Spróbuj i napisz jak wyszło!

Piot4Qes napisał(a):Witam, jestem nowym uztkownikiem 550d i chcialbym się dowiedzieć jak ustawia się ISO, migawkę i przysłonę do filmu. Ustawia się to na programie film czy gdzie? Bo szukam i nie mogę znaleśćm a przycisk ISO nie dziala na tym programie..

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości